Elens roll i framtidens hållbara energisystem

Tid kvar till seminariet

Workshop med Vägval el och Energimyndigheten.

  • IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 15, Stockholm
    Hitta hit

  • Tisdag den 8 november 2016 10:00 - 12:00

  • Workshop 0 kr
    Mingellunch 0 kr

Välkommen till en workshop om det framtida energisystemet med Vägval el och Energimyndigheten.

Innan sommaren presenterade IVAs projekt Vägval el och Energimyndigheten underlag till det pågående samtalet om det framtida energisystemet. Nu är det dags att fortsätta dialogen. I denna workshop vänder vi oss främst till energipolitiker, opinionsbildare och företrädare från näringslivet.

Vi kommer att diskutera hur el används i fyra möjliga framtider. Hur ser möjligheterna och utmaningarna för er organisation? Vad vill ni ge för signaler till politikerna? Kom och diskutera framtiden för energisystemet med IVA och Energimyndigheten utifrån Vägval el och Fyra framtider.

Erik Brandsma, generaldirektör Energimyndigheten, och Björn O. Nilsson, vd IVA, inleder. Workshopen leds av Karin Byman, energiexpert  IVA, och Åsa Tynell, projektledare Energimyndigheten.

IVAs projekt Vägval el har tagit fram underlag för Sveriges energipolitik. Projektet har tagit fram en syntesrapport och fem delrapporter om elanvändning, elproduktion, eldistribution & transmission, klimat & miljö samt samhällsekonomi & elmarknad.

Energimyndigheten presenterade i Fyra framtider en utredning som öppnar framtidstankar och förbereder oss för fyra olika möjliga framtider för energisystemet. Varje framtid har olika drivkrafter för energi som påverkar samhällsutvecklingen, till exempel säker energiförsörjning, global rättvisa, individualism eller klimatförbättring. 

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.