Två år med 5G - vilket är nästa steg?

5G började rullas ut i Sverige för två år sedan. Men utbyggnaden har inte tagit samma fart som i viktiga konkurrentländer som USA, Kina och Korea. Sverige ligger också efter flera medlemsländer i EU. Vad krävs för att Sverige ska komma ikapp? Vilka blir konsekvenserna om vi inte ökar takten i utbyggnaden?

Seminariet visas här. Bilden förvandlas till en spelare när det är dags. Om inte kan du behöva ladda om sidan.

Webinar
Onsdag den 8 december 2021 15:00 - 16:30

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

5G är kärnan i den digitala infrastruktur som krävs för att Sveriges näringsliv ska stärka sin konkurrenskraft. Många möjligheter öppnas när verksamheter kan dra nytta av en snabbare, stabilare och säkrare uppkoppling.

Tekniken är kärnan i förändring och förnyelse inom en rad sektorer. I seminariet presenteras exempel på innovativ användning av 5G, vilka behoven är och forskningen med fokus på 6G. 

Program

Välkommen och introduktion: Erik Ekudden, CTO Ericsson Group. 

Industriella tillämpningar i Sverige och internationellt: Jessica Öberg, vd Combitech och Niels König, chef för produktionsmetrologi vid Fraunhofer IPT och koordinator 5G-Industry Campus Europe.

Availability of Devices: Daniel Lewis, affärsutvecklare och försäljningschef EMEA, Sierra Wireless

5G och 6G, förväntningar och visioner: Jens Zander, professor i radiokommunikation på KTH och Magnus Frodigh, forskningschef Ericsson Group.

Nationella program och investeringar: Sara Mazur, ordförande WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program) och Pontus de Laval, Senior Advisor Saab, SEB.

Moderator Jens Zander. 

Seminariet genomförs på engelska.

Kontaktinformation

Linda Olsson
Projektledare
Telefon 08-791 29 06

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.