200 år av innovation

Är Sverige rustat för att bibehålla vår position som innovationsledare? Hur påverkas vi av den allt snabbare omvandlingen av vår omvärld. Hur ser framtidens samhälle, akademi och näringsliv ut, vad är offentligt och vad är privat?

Välkommen till ett seminarium med IFG - IVAs ledarskapsprogram

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Måndag den 2 december 2019 17:30 - 19:00

Boka event

Välj aktiviteter på nästa sida

IFG - IVAs ledarskapsprogram firar IVAs 100 år genom ett fritt och interaktivt samtal där vi tar sikte på framtiden med utgångspunkt i vår historia! Ett samtal som tar oss tillbaka till framtiden. Målsättningen är att identifiera Sveriges framgångsfaktorer för att vi ska klara av att vara ett attraktivt land för framtidens talanger och idéer, när IVA fyller 200 år 2119. Hur bör vi som framtidens ledare arbeta för att stödja IVA i arbetet med att säkra ett fortsatt konkurrenskraftigt och innovativt Sverige med en välfungerande samhällssektor.

Vi utgår från frågeställningar som: Hur ser Sverige ut i framtiden? Vad är en nationalstat, en demokrati eller ett företagsabonnemang? Vilka är framtidens jobb, hur många karriärer kommer vi ha? Vad kan roa en 195 åring, för hur fortsätter vi vara nyfikna efter 100? Vad är en utbildning och tar den någonsin slut? Eller löser AI allt?

Medverkande i samtalet är bland andra: Darja Isaksson gd Vinnova, Jan-Olof Jacke vd Svenskt Näringsliv, Samuel Engblom, samhällspolitisk chef TCO, Aurore Belfrage, tech-entreprenör och Irena Pozar, Chefredaktör Veckorevyn

Kontaktinformation

Elin Elliot
Internationell sekreterare
Telefon 08-791 29 28

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.