AI och maskinlärning inom IKT-branschen – vilka är möjligheterna?

Informations- och kommunikationsindustrin (IKT) spelar en central roll i den snabba digitaliseringen. Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) är viktiga verktyg för att IKT-företagen ska bidra till att utveckla tjänster och påverka energiförbrukningen i den egna och andra sektorer i näringslivet.

Webbinarium kring AI och maskininlärning med IVA Syd.

www.iva.se
Torsdag den 23 september 2021 17:00 - 19:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

IVA Syd bjuder in till ett webbinarium med exempel från forskning och näringsliv på hur AI och ML kan tillämpas:

  • Andreas Anyuru. CTO och chef för R&D på Consafe Logistics introducerar AI och besvarar frågan varför området är så viktigt  just nu. Han ger också exempel på hur AI kan användas för att förbättra lönsamhet och hållbarhet inom logistikområdet.
  • Johan Eker, Principal Researcher på Ericsson och Lunds universitet, beskriver ur AI gör molntjänster mer hållbara genom att sänka energiförbrukningen i datacenter. Vi får också veta hur förstärkningsinlärning (reinforcement learning) ökar energieffektiviteten på ett bättre sätt än traditionell teknik.
  • Helmuth Kristen, Patner och CEO på Infomy AB, diskuterar autonoma beslut i säkerhetskritiska system. Vilka nya risker innebär självlärande system? Hur tar man höjd för att möta riskerna? Vem tar ansvar för att rätt beslut fattas efter att systemen varit i bruk i många år?

Webbinaret leds av Sven Mattisson, adjungerad professor på Lunds Tekniska Högskola, tidigare verksam inom Ericsson. Judith Melin, vice ordförande i IVA Syd inleder webbinariet där du har möjlighet att via chatten ställa frågor till de medverkande.

Kontaktinformation

Jan Westberg
Kommunikationsansvarig
Telefon 08-791 30 49

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.