Dagens unga i arbetslivet - vad kommer det att innebära?

Seminariet är fullbokad. Maila Johanna Theander för att ställa dig på reservlistan.

Frukostseminarium med IVAs Studentråd

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Tisdag den 18 september 2018 08:00 - 09:15

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Aldrig förr har det varit viktigare att hitta rätt kompetens, men framtidens arbetstagare påstås vara lata, arroganta och oerfarna. Rapporter visar att ungas syn på arbete skiljer sig från tidigare generationer och bland annat värdesätter man en balans mellan arbete och fritid högt. Hur kommer företagen och arbetslivet att påverkas av de nya generationernas arbetstagare? IVAs Studentråd bjuder in till ett seminarium som problematiserar ungas tankar kring arbetslivet och diskuterar hur arbetsmarknaden kommer att förändras.

Teknik och digitalisering kommer förändra företagen i grunden, men mer sällan talas det om framtidens arbetssätt och arbetstagare. Gränslösheten i arbetet, att kunna jobba när och var som helst är påtaglig redan idag, men vilka fler förändringar kommer ske i arbetssätt? Millenniegenerationen som idag utgör över 25 % av arbetsmarknaden påstås ofta vara lata, arroganta och ställa höga krav. Millenniegenerationens yngre syskon, generation Z, är inte helt olik sin föregångare, men skiljer sig bland annat genom att hela generationen växt upp med tillgång till datorer och internet. Futurions rapport ”Generationskrock på jobbet? – om värderingar i framtidens arbetsliv” visar att dagens unga har olika värderingar jämfört med äldre arbetstagare. Rapporten visar bland annat att en balans mellan arbete och fritid blir allt viktigare för de unga.

Hur väl speglar företagens utveckling de värderingar och preferenser som de framtida arbetstagarna har?  Vilket ledarskap krävs för att möta de nya generationerna? Är dagens unga naiva och måste anpassa sitt synsätt på arbete eller måste företagen förändra sin kultur för att säkerställa sin kompetensförsörjning? Det är frågor som kommer att diskuteras under seminariet.

IVA och IVAs Studentråd hälsar välkomna till ett frukostseminarium där ungas värderingar och preferenser i arbetslivet presenteras av  Ann-Therese Enarsson, vd på TCO:s tankesmedja Futurion och tidigare chef för samhällskontakter och forskning på Systembolaget. Hon ansluter därefter till efterföljande paneldiskussion tillsammans med Carl-Henric Svanberg, preses för IVA och styrelseordförande för Volvo, BP och European Round Table of Industrialists samt Cecilia Molinder, vinnare av Female Leader Engineer 2016 och tidigare ordförande för IVAs Studentråd.  

Moderator är IVAs Studentråds vice ordförande Obi Okolo.

Frukost serveras från 07:30

Kontaktinformation

Johanna Theander
Redaktör
Telefon 073-443 49 18

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.