Digitalisering - nya krav på innovation och samverkan

Digitalisering tillsammans med automatisering och robotisering ritar upp en helt ny spelplan för näringsliv och offentlig sektor. 

Ett seminarium med IVAs Näringslivsråd och IVA Syd.

Malmö högskola, Nordenskiöldsgatan 1, byggnad Niagara, sal BOE15
Hitta hit
Måndag den 11 april 2016 13:00 - 17:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Digitalisering innebär att kraven på innovation skärps. Nya produkter och tjänster kan lanseras samtidigt som gamla utvecklas.

Digitaliseringen skärper också den den globala konkurrensen. Nu krävs nytänkande i innovationsarbetet. Vi ser nya former för samarbete mellan stora och små företag växa fram. Samtidigt ökar trycket på att utveckla samverkan mellan högskola, offentlig sektor och näringslivet. Inte minst för att utnyttja den typ av tunga forskningsinvesteringar som MAX Lab IV och ESS innebär.

Välkommen till ett seminarium om utmaningarna för att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Möt:

  • Eva Hamilton, ordförande för IVAs Näringslivsråd, tidigare vd för SVT och idag styrelsproffs.
  • Erik Kruse, Strategic Marketing Manager och som kallats för Ericssons handelsresande i framtidsvisioner.
  • Johan Röstin, CEO, Copenhagen Malmö Port som sträcker sig mellan båda sidor Öresund och vars konkurrenskraft förutsätter digitala system som klarar de mycket högt ställda krav på effektiv logistik.
  • Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken, med fri wifi på tåg och bussar, appar för biljetter och andra tjänster som bygger på nya digitala lösningar som skåningarna möter varje dag.
  • Dan Olofsson, legendarisk it-entreprenör med Skåne som bas och engagerad i en rad projekt för att stärka den sociala hållbarheten i både Sverige och andra länder
  • Klas Tjebbes. vd FC Rosengård som inte bara är Svenska Mästare utan även driver ett omfattande socialt hållbarhetsarbete i ett Malmös mest utsatta miljonprogramområden.
  • Kerstin Tham, professor i arbetsterapi och sedan 2015 ny rektor för Malmö Högskola.

Värd är Hamdija Jusufagic, vd för System Verification, idag ett internationellt företag inom området kvalitetssäkring av IT-system. Hamdija Jusufagic är representant för IVAs Näringslivsråd Syd.

{Facts box}

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.