Digitalt frukostmöte med Jerker Hellström

Välkommen till ett digitalt frukostmöte med IVAs Näringslivsråd som gästas av Jerker Hellström, Director Swedish Center for China Studies (SCCS).

Webbsändingen följer du på den här sidan - bilden här ovanför förvandlas till en spelare när sändningen startar. (Ibland kan du behöva uppdatera sidan för att spelaren ska komma fram).

www.iva.se/NRfrukostmars
Fredag den 12 mars 2021 08:00 - 08:55

Jerker Hellström, Director SCCS, är Kinaanalytiker och tidigare verksam som forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut. Swedish Center for China Studies erbjuder analys och rådgivning för näringslivet, offentlig sektor och civilsamhället i frågor som rör Kina. SCCS grundades våren 2020 med stöd från svensk industri.

Möt Jerker Hellström i ett samtal med Näringslivsrådets ordförande Magdalena Gerger. Under rubriken ”Kina i EU – och konsekvenser för Sverige” berörs bland annat:

  • Europas behov av att granska direktinvesteringar från Kina, och den pågående utredningen Ett system för granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden (Dir. 2019:50)
  • Konsekvenserna av Sveriges beslut att förbjuda kinesiska leverantörer i 5G-nätet
  • Kinas övriga prioriteringar i Sverige
  • Hur påverkas Sverige av Kinas industriella utvecklingsplaner?

Du följer webbinariet via streaming på den här eventsidan, och har möjlighet att delta och ställa frågor eller komma med inspel.

Under Näringslivsrådets frukostmöten delar aktuella näringslivstoppar med sig av sitt perspektiv på en högaktuell fråga, under en timmes samtal modererat av Näringslivsrådets ordförande. I vanliga fall hålls frukostmötena i Bankettsalen på IVA i Stockholm, men under rådande omständigheter till följd av covid-19 träffas vi istället digitalt.

Du behöver inte anmäla dig för att delta i webbinariet.

Välkommen!

Kontaktinformation

Katarina Mellström
Verksamhetsansvarig
Telefon 070-309 22 50

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.