Digitalt frukostmöte med Sara Mazur

Välkommen till ett digitalt frukostmöte med IVAs Näringslivsråd som gästas av Sara Mazur, ordförande för Sveriges största forskningsprogram WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program) och en av IVAs Guldmedaljörer 2021.

Webbsändingen följer du på den här sidan - bilden ovanför förvandlas till en spelare när sändningen startar. (Uppdatera din webbläsare om spelaren inte startar vid utsatt tid)

www.iva.se/frukost_december
Torsdag den 9 december 2021 08:00 - 09:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Sara Mazur är teknisk doktor i plasmafysik vid KTH (1994), docent vid KTH (1995), hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet, ledamot av IVA och tidigare forskningschef på Ericsson där hon var med och la grunden till 3G, 4G och 5G. Idag är hon styrelseledamot i bland annat Investor, Saab och ordförande för WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program).

Sara Mazur tilldelades den 29 oktober 2021 IVAs Guldmedalj för sin framstående insats som ledare för forskning och innovation inom näringsliv och akademi och sitt starka engagemang för samverkan på områden av stor betydelse för samhällsutvecklingen.

I ett samtal med Näringslivsrådets ordförande Magdalena Gerger berättar Sara Mazur om hur det Wallenbergfinansierade WASP-programmet, med en budget på 5,5 miljarder, verkar för att långsiktigt bygga kompetens och kunskap för svensk industri inom AI, autonoma system och mjukvara. Hur går arbetet och hur står sig Sverige i konkurrensen?

Du följer webbinariet via streaming på den här eventsidan, och har möjlighet att delta och ställa frågor eller komma med inspel via vår chatt.

Du behöver inte boka plats för att delta, men kan göra det om du vill att vi mailar dig en påminnelse innan webbinariet startar.

Välkommen!

Under Näringslivsrådets frukostmöten delar aktuella näringslivstoppar med sig av sitt perspektiv på en högaktuell fråga, under en timmes samtal modererat av Näringslivsrådets ordförande. I vanliga fall hålls frukostmötena i Bankettsalen på IVA i Stockholm, men under rådande omständigheter till följd av covid-19 träffas vi istället digitalt.

Kontaktinformation

Katarina Mellström
Verksamhetsansvarig
Telefon 070-309 22 50

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.