Ett energieffektivt samhälle: Så här gör vi i Sydsverige

IVA-projektet Ett energieffektivt samhälle (som avslutades våren 2014) identifierar nya affärsmöjligheter och affärsmodeller inom området energieffektivisering. Utifrån studier av olika sektorer är slutsatsen att en 50 procent effektivare energianvändning är möjlig inom varje sektor år 2050.
Skanskas kontor Klipporna, Skrivaregatan 1, Hyllie, Malmö
Hitta hit
Måndag den 13 oktober 2014 16:30 - 19:30

Under seminariet presenterar projektledaren Jan Nordling förslag till åtgärder för att effektivisera energianvändningen i Sveriges byggnader.

Under seminariet presenteras också aktuella sydsvenska projekt inom hållbart och energieffektivt byggande: Hyllie i Malmö – en stadsdel med ambitionen att vara en global förebild inom hållbar stadsutveckling – växer snabbt.

Utvecklingsarbetet här bedrivs av Malmö stad tillsammans med E.ON och VA SYD. Målet är att energiförsörjningen i Hyllie senast 2020 ska uteslutande bestå av förnybar eller återvunnen energi. Med hjälp av smart infrastruktur och ett effektivt, energisnålt byggande ska målet nås.

För att lyckas med en halvering av energianvändningen till 2050 måste en större del av Sveriges 4 miljoner bostäder – bland annat miljonprogrammet – rustas upp. Fastighetsbolaget Trianon rustar tillsammans med E.ON upp ett antal fastigheter i Lindängen i Malmö. I Hyllie har Skanska färdigställt ett nytt kontorshus – Klipporna. Vi får en presentation av kontorsprojektet där energi, miljö och helhetstänkande varit ledorden för tillämpningar i framkant.

Efterföljande rundvandring i Skanskas nya kontor tillsammans med en smörgås, lite dryck och en fin utsikt.

OBS! Sista anmälningsdag har passerat. Har du frågor, kontakta Ulla Svantesson, ulla.svantesson@iva.se

 

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.