Får vi en solig framtid med AI, moln och dimma?

Sakernas internet (IoT) är ett snabbt växande nätverk av anslutna enheter som kan samla in och dela en enorm mängd information via inbyggda sensorer. Artificiell intelligens (AI) används för effektivare analys av den genererade datainformationen och för att aktivt ta olika beslut baserat på den. Tillsammans möjliggör IoT och AI tillämpning av avancerade applikationer inom e-hälsa, digitala personliga assistenter, drönarindustrin, produktion och robotteknik etc.

Välkommen på frukostmöte med IVAs avdelning för Teknikens grunder och gränsområden

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Torsdag den 27 september 2018 08:00 - 09:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Molninfrastrukturen är avgörande för att möjliggöra AI och samla in IoT-data. Kraven på korta fördröjningar för nya tidskritiska applikationer kräver dock en mer distribuerad arkitektur med beräkningsnoder i utkanten av nätverket, nära de enheter som genererar IoT-datan. Denna arkitektur kallas ”dimman”.

Sverige genererar ständigt nya innovationer inom smarta städer, bostäder och företag och är väl positionerat för att dra nytta av de möjligheter som erbjuds inom AI, IoT, dimman och molnet. Men hur jämför vi oss med Silicon Valley och de framväxande teknologitrenderna som är möjliga vid skärningspunkten mellan AI och IoT? Vilken påverkan har de kulturella skillnaderna?

I det här seminariet presenterar vi trender inom AI och IoT-teknologin, möjligheter och utmaningar, det senaste kring hållbar molnarkitektur av ledande företag som Google och Amazon och diskuterar möjliga lösningar som kan definiera om Sveriges roll inom den framväxande teknologin kring AI och IoT.

Nasim Farahini, PhD, är FoU chef på Qamcom med fokus på att driva teknologiutvecklingen inom AI, IoT och Moln.

Frukost serveras från 07:30

Seminariet hålls på engelska. Click here for information about the seminar in English.

Kontaktinformation

Per Hjertén
Projektledare
Telefon 073-712 32 86

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.