Hållbar nystart för Sverige

Det behövs långsiktiga strategier, modiga politiker och framsynta företag för att nystarten av Sverige ska leda till hållbar utveckling och ökad konkurrenskraft. IVA bidrar med konkreta förslag inom nio viktiga områden i en ny rapport.

Välkommen till ett webbinarium med IVAs projekt Hållbar nystart för Sverige. Sändningen startar i bilden ovan ca fem minuter före webbinariestart.

www.iva.se/hallbar-nystart
Onsdag den 24 juni 2020 08:30 - 09:45

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Coronakrisen stängde ned samhällen på bara några veckor. Världshandeln minskade med nästan en tredjedel. Många länder stängde sina ekonomier genom politiska beslut. Andra, bland dem Sverige, utfärdade rekommendationer som i det närmaste fick samma effekt.

Vi kan nu börja skönja det nya normala. Där finns de långsiktiga utmaningarna för att ställa om Sverige till ett hållbart, konkurrenskraftigt och klimatneutralt samhälle kvar. Men krisen har skakat om oss. Frågan är i vilken omfattning och inom vilka områden nya förutsättningar till förändring därmed skapats.

Sverige står inför stora utmaningar och har många långsiktiga frågor på den politiska agendan, arbetsmarknaden, integrationen, skolan, bostadsmarknaden och att vi inte ser ut att nå våra miljömål. För att konstruktivt bidra till lösningar för en omstart av Sverige som underlättar vägen mot ett långsiktigt hållbart och konkurrenskraftigt Sverige driver IVA projektet Hållbar nystart för Sverige. Nu släpps rapporten med slutsatser och förslag.

På webbinariet medverkar Carl-Henric Svanberg, ordförande Hållbar nystart för Sverige, Ibrahim Baylan, Näringsminister, Anna Adolfsson, ordförande IVAs studentråd, John Hassler, professor Institutet för internationell ekonomi, Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor Luleå Tekniska Universitet, Elisabeth Nilsson, ledamot IVAs avd V Bergs- och materialteknik, Åke Svensson, ledamot IVAs avd I Maskinteknik, Tuula Teeri, vd IVA och Karin Byman, temaledare IVA. Moderator är Jan Westberg, kommunikatör IVA.

Läs online Ladda ner

Kontaktinformation

Caroline Linden
Koordinator
Telefon 08-791 29 51

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.