Hur säkerställer vi säkra och effektiva implantat i vården?

Hur ser framtiden ut när det gäller nya material som är på väg in i kroppen och hur säkerställer vi att implantaten är effektiva och säkra? Välkommen till ett kunskapshöjande seminarium om ledande svensk forskning, utveckling och entreprenörskap i gränslandet mellan material och biologi.

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan).

IVA konferenscenter, Grev Turegatan 16 i Stockholm eller digitalt.
Fredag den 16 september 2022 14:30 - 16:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Svensk medicinteknisk forskning och utveckling är mycket framgångsrik. Den har lett till såväl etablerade behandlingsmetoder som globalt ledande företag. Användningen av vävnadsvänliga material har exempelvis revolutionerat behandlingen inom odontologi och ortopedi. 

Kommer svensk forskning och industri att vara konkurrenskraftig i framtiden? Är samarbetet mellan tekniska, biologiska och kliniska forskargrupper tillräckligt? Har industrin tillgång till de analysmetoder och patientgrupper som krävs för att dokumentera långsiktig effektivitet och säkerhet?

Nya material introduceras, men hur bra är dom? Hur vet vi att dom är effektiva och säkra? Våra föredragshållare diskuterar nya lösningar för diverse kliniska symptom samt den potential som finns för industriell utveckling på en internationell nivå.

På seminariet lyfter vi fram ledande svensk forskning, utveckling och entreprenörskap i gränslandet mellan material och biologi. Det gör vi genom att samla framstående representanter för innovativ materialforskning och biomedicinska samt kliniska forskare.

Medverkande:

Martin Andersson, professor, Chalmers tekniska högskola

Håkan Engqvist, professor, Uppsala universitet

Hanna Isaksson, professor, Lunds tekniska högskola

Michael Malkoch, professor, Kungliga tekniska högskolan

Peter Thomsen, IVA-ledamot och professor vid Göteborgs universitet

Moderator: Susanne Norgren, IVA-ledamot och ordförande i avd V.

Seminariet arrangeras av IVAs avdelning V Bergs- och materialteknik och hålls fysiskt med efterföljande mingel för de som önskar i IVAs lokaler. Seminariet sänds även digitalt.

Kontaktinformation

Per Andersson
Pressansvarig
Telefon 072-071 39 73

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.