Ingenjörerna och framtiden

Fotograf: Nille Leander. Du behöver inte anmäla dig för att se webbinariet (bilden ovan förvandlas till en spelare när det är dags).

www.iva.se/event/ingenjorerna-och-framtiden/
Måndag den 5 oktober 2020 17:00 - 18:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Ingenjörerna är sammanflätade med Sveriges moderna historia. De var ett par tusen i slutet av 1800-talet, de är flera hundra tusen idag. De har haft och har stor betydelse för det svenska samhällsbygget med infrastruktur och snilleföretag. Smarta innovationer har lagt grunden för globala industrier med bas i Sverige och som i decennier ständigt lyckats förnya sig. Samtidigt har ingenjörskåren hela tiden ställts inför nya och skiftande utmaningar.

Seminariet inleds av Gunnar Wetterberg, historiker och författare och inte minst ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Han är aktuell med sin nyutkomna bok ”Ingenjörerna”.

Efter Gunnar Wetterberg presentation vidtar en diskussion där Anna Adolfsson, tidigare ordförande för IVAs studentråd och idag trainee inom teknisk utveckling vid SSAB, och Hans Hentzell, vice ordförande för avdelningen för utbildning och forskning vid IVA och tidigare vd för Sweden ICT, deltar. 

Moderator: Peter Larsson

Seminariet arrangeras av IVAs avdelning för utbildning och forskning

Här kan du läsa artikeln i IVA Aktuellt om Gunnar Wetterberg

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.