Innovationer och eHälsa i hemmet

Vård i hemmet kommer spela en mycket viktig roll inom morgondagens sjukvård. I takt med att nya digitala hjälpmedel blir allt mer tillgängliga för allt fler kommer patienter ta en mer aktiv roll och ett allt större ansvar för sin hälsa. IVAs programråd för eHälsa arrangerar seminarium på temat.
IVAs Konferenscenter, Rausingrummet, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Torsdag den 5 februari 2015 16:00 - 19:00

Vad behövs för att individen ska känna sig trygg med i hemmet? Hur ser behovet ut? Sverige kan bli ledande i utveckling och implementering av eHälsa, menar Per-Olof Sjöberg vid SICS Swedish ICT. Sjöberg kommer redovisa förslag från arbetet med den nationella innovationsagendan eHälsa i hemmet.

Men utvecklingen sätter press på den svenska vårdapparaten och Daniel Forslund (fp) landstingsråd med ansvar för Innovation, IT, e-hälsa och patientnära tjänster i Stockholms läns landsting kommer redovisa en del av de utmaningar landstinget står inför.

Metoder, teknik och organisation för eHälsa utvärderas i många länder, Oscar Boldt-Christmas på McKinsey & Company ger ett perspektiv från internationellt arbete och delar resultat från en stor Europeisk undersökning.

Slutligen kommer Göran Gustafsson, chef för Acreo Swedish ICT i Norrköping att redogöra för vad tekniken kommer att klara inom 10 år - BioCOM Lab och den uppkopplade kroppen där allt mer av vård och kontroll sköts i hemmet.

Moderator: Hans Hentzell, Verkställande direktör, forskningsinstitutet Swedish ICT Research

Efter seminariet kommer åhörarna ha möjlighet att ge sin bild om hur eHälsa i hemmet kan fungera i framtiden och ställa frågor.

Kontaktinformation

Hampus Lindh
Projektledare
Telefon 08-791 29 31

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.