Junior Academy kickoff 2020

Välkommen till en inspirerande timme med Junior Academy! En tävling och ett globalt nätverk för unga mellan 13-17 år som vill vara med och lösa framtidens stora utmaningar. Vi livesänder från IVA i Stockholm!

Webbinariet sänds på engelska. Du behöver inte anmäla dig för att se webbinariet (bilden ovan förvandlas till en spelare när det är dags), men om du anmäler dig skickar vi en påminnelse till din epost innan det är dags!

https://www.iva.se/event/junior-academy-kickoff-2020/
Fredag den 25 september 2020 17:00 - 18:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Program

Introduktion

Vi börjar webbinariet med en kort introduktion om Junior Academy. Vad innebär det? Hur funkar det i Sverige? Vilka utmaningar möter vi och varför är det viktigt för IVA att lyssna på unga? Presenterar gör Maja Neiman, projektledare för svenska Junior Academy

Höstens utmaning – Grön textil, en smartare bransch från fiber till plagg och tillbaka igen

IVAs bidrag till höstens tävling är en utmaning om hur textilindustrin kan ställa om till en cirkulär och hållbar framtid genom ny och smart teknik. För att inspirera alla deltagare har vi bjudit in experter i ämnet som ger sina perspektiv och tips. Medverkande är:

Danica Kragic, professor i datalogi vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap, Kungliga tekniska högskolan KTH. Hon förestår Centrum för autonoma system och forskar i datorseende och robotik

Elin Larsson, hållbarhetsexpert och programchef för RE:Source

Felicia Reuterswärdhållbarhetsansvarig för H&M Sverige.

Hur bildas lagen i Junior Academy? Hur får ni samarbetet att fungera?  Tips och trix från erfarna deltagare!

Träffa erfarna deltagare i Junior Academy och få reda på hur de gjorde för att skapa ett bra lag och hur de samarbetade effektivt med personer över hela världen i olika tidszoner. Medverkande är:

Sara Rydell, medlem i Junior Academy, teamledare för vinnande laget Health Sync i utmaningen Intelligent Homes & Health och vinnare av IVAs pris Ung innovation i kristid med sitt lag United in Crisis i utmaningen Combatting covid-19

Rasmus Häggkvist, medlem i Junior Academy och teamledare för det vinnande laget Cybercastle i utmaningen Cyber Security in the age of internet of things.

Yasaman Beiki, medlem i Junior Academy som under året deltagit i tre lag: House Health Keepers från utmaningen Intelligent Homes and Health, Verde On Wheels från utmaningen Sustainable Chain of Transportation och Fight against COVID-19 från utmaningen Combating Covid-19.

Jonathan Bäckvall, medlem i Junior Academy som deltagit i laget GJS Health från Intelligent Homes & Health och laget STEMinist från Sustanable Chain of Transportation

 

Webbinariet sänds på engelska. Du behöver inte anmäla dig för att se webbinariet (bilden förvandlas till en spelare när det är dags), men om du anmäler dig skickar vi en påminnelse till din epost innan det är dags!

Webbinariet spelas också in och finns att se i efterhand, både här och på Juniro Academys plattform Launchpad. 

Kontaktinformation

Maja Neiman
Projektledare
Telefon 08-791 29 70

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.