Kinas klimatlöften

Kina spelar avgörande roll för de globala förutsättningarna att hantera den annalkande klimatkrisen. När president Xi Jinping i ett tal till FNs Generalförsamling tidigare i höst överraskande lät meddela att Kina ska vara klimatneutralt till 2060, var det därför många som applåderade vad man såg som ett nytt ledarskap inom det globala klimatarbetet.

Välkommen till ett webbinarium arrangerat av IVAs avdelning för Skogsnäringens teknik.

www.iva.se/kinas_klimatloften
Torsdag den 3 december 2020 13:00 - 14:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Men vad innebär åtaganden som sträcker sig 40 år fram i tiden, när Kina redan står för bortåt 30% av de globala utsläppen och samtidigt ger sig rätten att öka sina utsläpp fram till 2030? Och hur ska vi förhålla oss till utfästelser från ett av världens mest auktoritära och totalitära politiska system – ett land som framställer sig som ett grönt föredöme, samtidigt som man utgör den största enskilda finansiären av ny fossilbaserad infrastruktur?

Karl Hallding är biträdande programchef för Mistra Geopolitics och forskningsledare vid Stockholm Environment Institute. Med mångårig erfarenhet från samarbete med och bevakning av Kina sätter han in landets ambitioner inom klimat- och energiområdet i ett geopolitiskt sammanhang och diskuterar hur Kinas allt större globala ambitioner kan komma att påverka förutsättningarna för en hållbar utveckling.

Medverkar gör även Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden och Lena Ek, ordförande IVAs avdelning för Skogsnäringens teknik.

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.