LTH öppnar dörrarna för industrin

Lunds Tekniska Högskola öppnar sina laboratorier för att fler företag ska ha råd att utveckla nya produkter. Företag som bygger och testar prototyper välkomnas nu till sju laboratorier på LTH. Satsningen förutspås gynna forskningen – men också Öresundsregionen i stort.

Välkommen till ett seminarium och studiebesök med IVA Syd.

LTH, E:1406 (bottenvåningen, norrut), E-huset, Ole Römers väg 3, Lund
Hitta hit
Onsdag den 2 maj 2018 17:00 - 19:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

På LTH finns utrustning och lab i världsklass. Nu lanseras konceptet LTH Open Door för att dessa ska kunna komma fler till nytta. Både startups och etablerade bolag är välkomna. Förhoppningen att denna "dörröppnare" ska kunna bidra till en förenklad innovationsprocess och nya samarbeten.

I nuläget ingår sju lab i projektet: 3D-printlaboratoriet, biomedicintekniklaboratoriet, elektroniklaboratoriet, laserlaboratoriet, nanolaboratoriet, VR-laboratoriet och brandforskningslaboratoriet.

På seminariet så kommer Charlotta Johnsson, vicerektor för Samverkan och Innovation på LTH, att ge en kort introduktion. Därefter så kommer representanter för de olika labben att presentera sin verksamhet. Seminariet avslutas med studiebesök på biomedicinteknik- och elektroniklaboratorierna.

Seminariet börjar kl 17.00 men varmt välkommen från kl 16.30 då vi serverar kaffe. Observera att antalet platser är begränsat. 

Kontaktinformation

Marika Petersson
Ekonomiassistent
Telefon 08-791 29 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.