Människoliknande robotar – var står forskningen?

I filmer möter vi ofta robotar med människoliknande egenskaper. De kan samtala, interagera med omgivningen och samarbeta med människor och varandra. När kommer vi att ha sådana avancerade robotar i vår vardag som hjälper oss i hemmet och på arbetet?

Professor Hiroshi Ishiguro med sin robotkopia. Seminariet hålls på engelska. Seminariet är fullsatt. För att få ev reservplats, kontakta Maria Dollhopf, maria.dollhopf@iva.se.

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Tisdag den 24 januari 2017 17:30 - 19:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Ett viktigt forskningsområde i Japan är att utveckla system som inspireras av och liknar mänskligt beteende. Professor Hiroshi Ishiguro, Osaka University och Visiting Director of ATR Hiroshi Ishiguro Laboratories är en världsledande forskare inom området. Han har byggt människoliknande robotar och till med en som är en kopia av honom själv. Vid seminariet belyser han olika delar av sin forskning och framtidsutmaningarna inom området.

I Europa har fokus i forskningen legat på att utveckla mjukvara – eller beteenden – som gör att olika typer av robotar samverkar med människor på ett naturligt sätt. Doctor Ginevra Castellano, Associate Senior Associate Senior Lecturer, Leader of Social Robotics Lab, Uppsala Universitet sammanfattar den aktuella forskningen inom området.

Seminariet, som hålls på engelska, leds av professor Danica Kragic Jensfelt föreståndare för Centrum för autonoma system vid KTH.

{Facts box}

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.