Maskiningenjören gör världen bättre och tillvaron smartare

Missa inte denna chans om du vill få en bra start på en spännande och framgångsrik karriär i näringslivet eller inom akademin och funderar på att studera maskinteknik. Chalmers arrangerar inspirationsdag för blivande studenter i samarbete med IVAs avdelning för Maskinteknik. Seminariet vänder sig till dig som vill vara med och bidra till hållbara lösningar för framtidens produkter, material och produktionssystem och är intresserad av vägen dit.

Sugen på en framtid som ingenjör? Chalmers arrangerar i samarbete med IVAs avdelning för Maskinteknik en inspirationsdag.

Virtuella utvecklingslaboratoriet, Chalmers Tvärgata 4C, Chalmers Johanneberg​, Göteborg
Onsdag den 20 mars 2019 15:00 - 17:00

Under två timmar får du höra studenter, doktorander, forskare och alumner berätta om sin resa från student på Chalmers till framtidens problemlösare. Du kommer att få höra Professor Rikard Söderberg berätta om sin spännande forskning om Digitala tvillingar och studenter från MARM (Maskinteknologsektionens Arbetsmarknadsutskott) kommer berätta om arbetsmarknaden som väntar. 

Inspirationsdagen riktar sig till dig som funderar på att utbilda dig till ingenjör, samt till lärare som vill informera sig och sina elever om Maskiningenjörsutbildningen på Chalmers.

Eftermiddagen anordnas av Chalmers, institutionen för industri- och materialvetenskap i samarbete med IVA, som fyller 100 år och i samband med detta givit ut boken Maskiningenjören gör världen bättre och tillvaron smartare. Boken kommer att delas ut efter seminariet och fika kommer att serveras.

​Du kommer även att få tillfälle att besöka några av våra spännande laboratorier där både undervisning och forskning sker.


Anmäl dig här.

 

Kontaktinformation

Ingrid Jansson
Akademikoordinator
Telefon 08-791 29 92

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.