Bokningen är stängd. Kontakta Jan Westberg
Utmaningarna är alltså identifierade och noggrant beskrivna. Men behovet av livsmedelsforskning och ny teknik för att de nya produkterna ska bli verklighet och kunna produceras i stor skala på ett hållbart sätt är långt ifrån kartlagt.
- Vilka är nyckelområdena inom livsmedelsforskningen för att möta utmaningarna?
- Varför behövs en global forskningsstrategi inom området?
Program och medverkande
Anne-Marie Hermansson, Professor emerita in Food Science, Chalmers and Chairman of the National Committee of Nutrition and Food Sciences at The Royal Swedish Academy of Sciences
Introduction to the seminar and a summary of the International Academy Partnership reports on opportunities and challenges for research on food and nutrition security and agriculture
Alexander Mathys, Assitant Professor (Tenure Track) in Sustainable Food Processing at the ETH Zurich
Tackling Global Food System Challenges by Sustainable Processing Principles
Ulf Sonesson, Associate Professor in Food Science, RISE
What do we need and do to achieve a more sustainable food system?
Rikard Landberg, Professor in Food and Health, Chalmers
Precision nutrition- A paradigm for improved health?
Inger Andersson, Chairman, National Research Programme for Food, Formas
The Swedish food strategy and research agenda
Seminariet hålls på engelska
