Mat utan jordbruk - med kemiteknik

Hur kan bearnaisesås och matolja produceras utan jordbruksmetoder? Hur kan palmolja ersättas på ett hållbart sätt? För att ha gjort detta tilldelas Anders Lorén Svenska Kemiingenjörers Riksförenings (SKR) kemiteknikpris 2022 och får ta emot SKRs ett kilo tunga silvertacka som skänkts av Boliden.

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan).

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm eller online på den här sidan
Tisdag den 21 mars 2023 08:30 - 09:30

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Anmäl dig här (länk till anmälan via Kemisamfundet)

Anders Lorén, teknikchef på Green-On och två kollegor har utvecklat en process som utgår från koldioxid, vatten och elektricitet, Processen är helt kemisk och  framställer fett utan omvägen via jordbruksmetoder. Nu planerar Green-On att bygga en pilotanläggning för att verifiera processen. Konceptet visar på ett nytt, innovativt sätt att använda kemi för att lösa svåra problem och få en hållbar matproduktion.

Anders Lorén har disputerat i kemi vid Chalmers tekniska högskola. Han har varit verksam inom marinkemi, analytisk kemi samt i många år varit forskare och verksamhetsledare på forskningsinstitutet RISE med fokus på kemisk industriell problemlösning.

Medverkande:

  • Anders Lorén, teknikchef på Green-On
  • Karsten Nielsen CTO (Chief Technology Officer Vice President AAK som arbetar med växtbaserade oljor och fetter.
  • Lars Josefsson, ordförande i SKRs jury modererar

Välkommen att ta del av berättelsen om alla spännande upptäckter som kan minska vårt koldioxidavtryck eller på andra sätt bidra till ökad hållbarhet. Seminariet är gratis och du kan delta på plats på IVA eller via webben.

Seminariet är ett samarbete mellan Boliden, IKEM, IVAs avdelning för Kemiteknik och Svenska kemiingenjörers riksförening

 

Kontaktinformation

Jan Westberg
Projektledare
Telefon 08-791 30 49

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.