Anders Lorén, teknikchef på Green-On och två kollegor har utvecklat en process som utgår från koldioxid, vatten och elektricitet, Processen är helt kemisk och framställer fett utan omvägen via jordbruksmetoder. Nu planerar Green-On att bygga en pilotanläggning för att verifiera processen. Konceptet visar på ett nytt, innovativt sätt att använda kemi för att lösa svåra problem och få en hållbar matproduktion.
Anders Lorén har disputerat i kemi vid Chalmers tekniska högskola. Han har varit verksam inom marinkemi, analytisk kemi samt i många år varit forskare och verksamhetsledare på forskningsinstitutet RISE med fokus på kemisk industriell problemlösning.
Medverkande:
- Anders Lorén, teknikchef på Green-On
- Karsten Nielsen CTO (Chief Technology Officer Vice President AAK som arbetar med växtbaserade oljor och fetter.
- Lars Josefsson, ordförande i SKRs jury modererar
Välkommen att ta del av berättelsen om alla spännande upptäckter som kan minska vårt koldioxidavtryck eller på andra sätt bidra till ökad hållbarhet. Seminariet är gratis och du kan delta på plats på IVA eller via webben.
Seminariet är ett samarbete mellan Boliden, IKEM, IVAs avdelning för Kemiteknik och Svenska kemiingenjörers riksförening
