Musik och teknik i perfekt harmoni

Idag är det självklart att strömma musik över nätet. Det är inte första gången ny teknik inneburit nya möjligheter för musiken och musikerna. Välkommen till ett seminarium med fokus på relationen teknik och musik – från 1500-talet till idag.

Streamas live

IVA hyllar Kungliga Musikaliska Akademin som fyller 250 år

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm och www.iva.se
Lördag den 13 november 2021 15:00 - 16:30

Boka event

Välj aktiviteter på nästa sida

Musikteknikens utveckling har genom historien stimulerat nya konstnärliga uttryckssätt. Det gäller nya instrument, musikautomater och en rad olika sätt att spela in och distribuera musik. Vilka är de viktigaste brytpunkterna i denna historiska utveckling?

Internet har revolutionerat spridningen av musik. Vi har idag en närmast global musikmarknad med nya affärsmodeller för både distributörer av musik och för musikerna. Hur har populärmusikens utveckling påverkats?

Ny digital teknik tillsammans med mycket snabb dataöverföring på internet har skapat nya möjligheter att musicera tillsammans även om man sitter utspridda på olika platser. Pandemin gjorde dessa möjligheter efterfrågade och synliggjorda. Vad är nästa steg i utvecklingen?

Välkommen till ett seminarium där IVA hyllar Kungliga Musikaliska Akademin som fyller 250 år 2021. Du kan följa det på plats i IVAs konferenscenter eller på iva.se

Medverkande:

Sven Ove Hansson, professor i filosofi vid Kungliga Tekniska Högskolan som både forskar och undervisar kring samspelet mellan musik och teknik.

Anna-Charlotta Gunnarsson, prisbelönad journalist som skrivit en rad böcker och producerat uppmärksammande radioserier kring relationen mellan musik och samhällsutveckling.

Christel Valsinger, journalist och en av personerna bakom nyhetsbrevet Musikindustrin.

Carlo Fishione, professor vid KTH och medgrundare till företaget Elk som utvecklat ett system som gör det möjligt att musicera tillsamman på distans.

Ciceron i detta seminarium i ord och ton är Sophia Hober, professor vid KTH och ledamot av IVAs avdelning Teknikens grunder och gränsområden som också arrangerar seminariet.

Kontaktinformation

Per Hjertén
Projektledare
Telefon 073-712 32 86

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.