Ny digital teknik för ökad kapacitet i elnäten möjliggör energiomställningen

Elektrifieringen av industrin och transportsektorn kräver en snabb ökning av nätkapacitet och flexibilitet. Detta seminarium behandlar smarta lösningar för förbättrad drift och användning av elnät.

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan) 

IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm eller digitalt
Tisdag den 6 september 2022 17:30 - 19:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Användning av nya tekniker är en viktig del i energiomställningen där elnäten är en möjliggörare för minskade utsläpp av växthusgaser och vårt beroende av gas, kol och olja. Genom nya digitala lösningar kan kapaciteten höjas i befintliga elnät med bibehållen leveranssäkerhet.
 
Vid seminariet ges exempel på nätförbättrande tekniker. Vi diskuterar även olika incitament för implementering av ny teknik för ”smarta elnät” och diskuterar dessa utifrån en jämförelse mellan regelverken i Sverige och Norge.

Medverkande:

Sonja Berlijn KTH, Magnus Olofsson Svenska Energiinstitutet, Vivi Mathiesen Heimdall Power, Emil Hillberg RISE, Therése Hindman Persson Energimarknadsinspektionen, Robert Nyiredy, Vysus Group och Arne Brufladt Svendsen, Vysus Group.

Seminariet hålls på engelska

Kontaktinformation

Karin Byman
Enhetschef
Telefon 070-574 70 72

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.