Nyfiken på framtidens halvledarteknologi? Studiebesök på NanoLund

Bristen på halvledare har lett till att fabriker står stilla och klimatomställningen riskerar att avstanna. Idag dominerar kiselbaserade halvledare den digitala tekniken. Men kisels fysiska egenskaper är inte tillräckliga för att bygga ett modernt elektrifierat samhälle. Vi behöver nya lösningar.

Studiebesök på NanoLund och Lund Nano Lab med IVA Syd

NanoLund, Fysikum, Professorsgatan 1 , Lund
Tisdag den 8 november 2022 16:00 - 18:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Omställningen till det elektrifierade samhället ökar efterfrågan på prisvärd, energieffektiv och smart hårdvara som kompletterar dagens avancerade kiselteknologi. Därför behöver vi forskning om halvledare som tål högre temperatur, frekvens och spänning.

Vid Lunds universitet bedrivs världsledande forskning inom materialvetenskap och nanoteknologi.  NanoLund är ett unikt forskningscentrum där nästa generations halvledarmaterial och halvledarteknologi utvecklas.  Vid studiebesöket får du lära dig mer om forskningen vid NanoLund. Du får också besöka Lund Nano Lab som är en renrumsanläggning i världsklass med avancerad utrustning för bearbetning av halvledare. Du får också en unik inblick i forskning och framställning av morgondagens halvledare.

Medverkande:

Anders Mikkelsen, föreståndare NanoLund, Anneli Löfgren, biträdande föreståndare NanoLund, Luke Hankin, laboratoriechef Lund Nano Lab, Lars-Erik Wernersson, professor nanoelektronik

Kontaktinformation

Jan Westberg
Projektledare
Telefon 08-791 30 49

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.