INSTÄLLT: Välkommen till lunchseminarium och utdelningen av stipendiet till John och Margaretha Aspegrens minne

IVA delar genom styrelsen för Stiftelsen John och Margaretha Aspegrens minne ut ett stipendium för att skapa bättre förståelse mellan ingenjörsvetenskap och humanism. Stipendiet delas varannan gång ut till en ingenjör eller naturvetare och varannan gång till en humanist. Den 19 maj får professor Susanne Lundin ta emot stipendiet på 100 000 kronor.
IVAs Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Tisdag den 19 maj 2015 11:30 - 13:00

Det är för sin forskning om de moraliska och etiska frågorna kring organdonation och liknande fenomen som årets stipendiat, professor Susanne Lundin från Lunds universitet, fått 2014 års stipendium. Nyligen publicerade hon boken ”Organ till salu”.  

Utifrån sitt tvärvetenskapliga perspektiv arbetar hon med en rad frågeställningar kring medicinskt resande. Hon har just avslutat en forskningsperiod i sydafrikanska Stellenboch där halvlegala och illegala tranpslantations- och fertilitetsresor samt stamcellsturism stått i fokus. 2015 påbörjar Susanne Lundin ett nytt projekt kring förfalskade läkemedel i Sverige, Sydafrika och Asien.

Lunchseminariet, som är kostnadsfritt, leds av professor Sture Allén, styrelseordförande för Stiftelsen John och Margaretha Aspegrens minne.

 

 

Kontaktinformation

Marika Petersson
Ekonomiassistent
Telefon 08-791 29 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.