På väg mot den andra kvantrevolutionen - lunchseminarium om Sveriges första kvantdator

Chalmers leder en svensk storsatsning för att förverkliga den andra kvantrevolutionen – Wallenberg Centre for Quantum Technology. Forskarna kan nu designa och kontrollera komponenter som uppför sig enligt kvantmekanikens märkliga lagar.

Varmt välkommen till ett lunchseminarium med IVA Väst.

Veras gräsmatta, Vera Sandbergsallé 8, Göteborg
Hitta hit
Måndag den 22 oktober 2018 11:30 - 13:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

 Tiden är mogen för att bygga system som kan användas för kraftigt förbättrade detektorer, absolut säker kommunikation och kvantdatorer för att göra beräkningar där vanliga datorer går bet. I fokus för projektet på Chalmers står byggandet av en kvantdator, baserad på superledande kretsar, så kallade kvantbitar. Ett mål är att bygga en kvantdator med minst 100 kvantbitar.

Per Delsing och Jonas Bylander är två av de som har skapat detta forskningscenter där ca 40 forskare och deras grupper på flera universitet deltar. Varmt välkommen till ett lunchseminarium arrangerat av IVA Väst och hör dem berätta om de senaste årens framsteg inom kvantteknologin och om byggandet av Sveriges första kvantdator.

Program

11:30                
Lättare lunch

12:00 - 13:00                 
Välkommen! Marianne Dicander Alexandersson, ordförande IVA Väst

Jonas Bylander, docent vid Chalmers, Mikroteknologi och nanovetenskap (MC2), Kvantteknologi, berättar om arbetet med Sveriges första kvantdator.

Diskussion med Jonas Bylander och Per Delsing, professor vid institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap, avdelningen kvantteknologi.

I samarbete med:

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.