Patienten i fokus – frukostseminarium med Gunilla Osswald

Gunilla Osswald, VD på Bioarctic och ledamot i IVAs avdelning X för Bioteknik, presenterar utvecklingen av helt nya typer av innovativa behandlingar för patienter med sjukdomar i centrala nervsystemet.

Välkommen till ett frukostseminarium med IVAs avdelning för Bioteknik.

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Torsdag den 4 april 2019 08:00 - 09:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Välkommen till ett frukostseminarium med IVAs avdelning för Bioteknik.

Gunilla Osswald leder sedan 6 år tillbaka det innovativa läkemedelsbolaget Bioarctic. Grundat på en upptäckt från professor Lars Lannfelt vid Uppsala universitet är BioArctics läkemedelskandidat BAN2401 på god väg att bli det första läkemedlet i världen som i grunden modifierar och bromsar sjukdomsförloppet i Alzheimers sjukdom. Runt den första upptäckten har det vuxit upp ett företag med runt 50 forskare som nu arbetar för att bromsa och bota flera olika sjukdomar inom centrala nervsystemet.

Innan Gunilla Osswald tog över ledarskapetpå BioArctic jobbade hon på ledande positioner inom AstraZenecas forskning. När det dramatiska beskedet om nedläggningen av forskningen i Södertälje kom den 2 februari 2012 fick Gunilla Osswald uppdraget att leda hela avvecklingen.

Hör Gunilla Osswald berätta om BioArctic, BAN2401 och sina erfarenheter av att leda forskningsorganisationer som bryter helt ny mark - i med- och motgång. Vad krävs av organisationen för att klara den långa resan det är att utveckla ett läkemedel? 

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.