Rymdverksamhetens positiva effekter på näringsliv, forskning och utbildning

I år är det femtio år sedan Apollo 11 landade på månen. En seger för NASA i sig men resan dit ledde också till ovärderlig kunskap. Rymdprogrammet stimulerade framväxten av en högteknologisk industri i USA men hur berikar den svenska rymdverksamheten utbildning, forskning och industriell utveckling i dag? Kan nästa generations blivande ingenjörer och forskarämnen inspireras med siktet inställt på Mars?

IVA Väst och IVAs avd. II Elektroteknik bjuder in till ett seminarium under evenemanget Rymdveckan i Västsverige. 

Chalmersska Huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg
Hitta hit
Fredag den 20 september 2019 13:00 - 15:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Många framstående och internationellt framgångsrika företag baseras på högteknologiska produkter som utvecklats i gränslandet mellan forskning och industri.

  • Kan dagens rymdforskning frambringa nya svenska industri- och tjänsteföretag?
  • Kan Christer Fuglesang-effekten intressera fler barn och ungdomar för naturvetenskapliga och tekniska ämnen?
  • Hur säkerställs att företag och myndigheter hänger med i utvecklingen och tar vara på de värden som nya rymdtillämpningar ger?
  • Hur ställer sig Sverige till satsningar inom rymd och det europeiska rymdsamarbetet?

Delta på ett framtidsinriktat seminarium och paneldebatt med företrädare från politik, näringsliv, akademi och studerande. Seminariet är ett samarbete mellan IVA Väst och IVA avd. II Elektroteknik, samt en del i programmet för evenemanget ”Rymdveckan i Västsverige”. Läs mer på https://www.rymdveckan.se/

Medverkande:
Patrik Andersson, vd, Business Region Göteborg. Folke Brundin, IVA avd. II. Stefan Bengtsson, rektor Chalmers Tekniska Högskola. Marianne Dicander Alexandersson, ordf. IVA Väst, och IVA avd. VI. Sandi Habinc, vd, Cobham Gaisler. Ellen Hammarstedt, student Uppsala universitet och Unga forskarlandslaget. Anna Johansson, riksdagsledamot (S). Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Anna Rathsman, generaldirektör för Rymdstyrelsen. Birgitta Resvik, ordf. IVA avd. II

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.