Uppkopplad eller bortkopplad - vad gör mobilen med våra liv?

IVA Väst bjuder in till samtal med Nanna Gillberg, forskare i företagsekonomi vid Göteborgs universitet som föreläser om digitalisering, jämställdhet och arbetsmiljöfrågor och är aktuell med boken ”Påsatt och avskärmad – i en uppkopplad värld”.

Mötet genomförs via Zoom, se länk nedan.

Via Zoom-länken: https://iva-se.zoom.us/j/5586131266
Tisdag den 9 februari 2021 16:00 - 17:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Mobiltelefonen har under 2000-talet på många sätt revolutionerat vår dagliga tillvaro. Utvecklingen har redan gått så långt att det idag är svårt att ta del av allt i samhället utan att äga en smartphone, och det mesta tyder på att vårt mobilberoende bara fortsätter öka. Kraven på fysisk distansering nu under pandemin har gjort vårt behov av att istället träffas via appar och digitala verktyg ännu större, och att detta är möjligt digitalt har säkert underlättat för människor att hålla sig till myndigheternas restriktioner. 

Möjligheten att ständigt vara uppkopplad via telefonen har såklart en rad fördelar, men alltfler talar också om att det kan ha negativ inverkan på våra liv. En av dem är Nanna Gillberg, som i sin nya bok bland annat menar att den ständiga uppkopplingen leder till att vi blir mer splittrade och våra arbetsdagar mer fragmenterade.

I ett webbsänt samtal med IVA Västs ordförande Marianne Dicander Alexanderson, får vi veta mer om Nannas forskning om mobiltelefon-användande och vad det gör med oss som människor – och om hur vi kan förhålla oss för att ha en sund relation till ett av våra mest använda verktyg.

Välkomna!

De sista ca 15 minuterna ägnas åt en öppen diskussion där du som åhörare har möjlighet att delta. Mötet genomförs via Zoom, länk för deltagande mailas till anmälda.

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.