Science & Society Forum - Chinese research and innovation

Seminariet är fullbokat. Kontakta Liv Svesse om du vill ställa dig i kö för en restplats.

Välkommen till IVAs årliga Science & Society Forum.

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Torsdag den 25 oktober 2018 13:00 - 15:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

De senaste åren har effekten av kinesisk forskning och utveckling ökat dramatiskt. Det är särskilt märkbart inom ämnen som fysik, kemi och matematik. Den kinesiska regeringen har pekat ut forskning och utveckling som prioriterade sektorer.

Strategiskt viktiga områden såsom ICT, energiteknik, flyg- och rymdteknik, biomedicin och smart produktion har identifierats som viktiga områden. Målet är att på ett betydande sätt förstärka Kinas innovationspotential med förhoppningen om att bli en av världens topp 15 mest innovativa länder år 2020.

I juli 2017 utfärdade regeringen ”New Generation AI Development Plan” som en del i arbetet med att öka Kinas innovationspotential då AI är ännu en viktig och prioriterad sektor.

I takt med att det kinesiska inflytandet över den globala forskningarenan ökar, ökar också vikten av att förstå karaktären av de prioriterade forskningsområdena och den strategi som implementerats av den kinesiska regeringen.

I seminariet har IVA tillsammans med Chinese Association of Science and Technology (CAST) bjudit in forskare och representanter från universitet och näringsliv för att dela med sig av sina erfarenheter av den pågående kinesiska forskningen.

Medverkande:

 

Prof Guo Huadong, ansvarig för Kinas ”Big Digital Earth Project“ (2018-2023), Medlem av den Kinesiska Ingenjörsvetenskapsakademien samt den Kinesiska Vetenskapsakademien.

Mr Li Shipeng, Vice president på iFLYTEK, ett viktigt mjukvaruföretag som är engagerad i forskning inom intelligent-tal och språkteknik. År 2008 listades iFLYTEK på Shenzhen börsen.

Prof Xue Qikum, en av Kinas främsta forskare, vice president vid Tsinghua Universitetet och medlem i den Kinesiska Vetenskapsakademien.

Prof Gong Qihuang, ansvarig för Kinas ” National Lab for Mesoscopic Physics” samt vice president vid Universitetet i Peking och medlem av kinesiska Vetenskapsakademin.

Mr Ling Wen, president och verkställande direktör för China Energy Investment Corporation. Medlem i den kinesiska ingenjörsvetenskapliga akademien och China Energy Engineering Group.

Professor Cong Cao, professor vid Nottingham University Business School China. Kompetensområden omfattar sociala studier av vetenskap, teknik och innovation i Kina, särskilt inom Kinas vetenskapliga elit.

 

OBS! Seminariet hålls på engelska.

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.