Seminarium och prisutdelning IVAs Smart industri

Välkommen till årets seminarium om små och medelstora företags digitala transformation, där vi både reflekterar kring lärdomar och erfarenheter och får ta del av ambitioner och färdplaner för framtiden. Vi lyfter också fram goda exempel, bland annat genom att dela ut pris i företagstävlingen Smart industri som belönar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt.

IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm.
Hitta hit
Onsdag den 5 februari 2020 16:00 - 18:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Program

Moderator: Catarina Berglund, processledare på Automation Region

 • Tuula Teeri, Vd IVA hälsar välkomna
 • IVAs Smart industri - 2019 och framåt 
  Johan Carlstedt
  , IVA
 • Samlade erfarenheter och goda exempel
  • Långsiktigt och framgångsrikt digitaliseringsarbete
   • Claes Nord, Senior Visitor Experience Specialist och Simon Smedberg, Manager CAPP & CAM Automation, Sandvik Coromant.

    Sandvik Coromant är en världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem och service till metallbearbetningsindustrin, med 8000 anställda i 150 länder med 25 produktionsenheter. Den största ligger i Gimo, norra Uppland. Vi får höra om Gimo-fabrikens digitala resa - automation från design till tillverkning, insamling av data från maskiner, standardiserade arbetssätt, lean med mera - som startade redan 1969. 2019 blev fabriken utsedd av World Economic Forum till ett ”lighthouse” inom industri 4.0.

  • Tidigare pristagare i företagstävlingen Smart industri
   • Samuel Holmström, VD Lundqvist Trävaru, Mikael Axelsson, VD Garantell

  • Små- och medelstora företags digitalisering - jurymedlemmar i företagstävlingen reflekterar
   • Sara Mazur ordförande WASP (Wallenberg Autonomous Systems and Software Program), Mikael Rudin Global Product Manager 800xA ABB, Robin Teigland professor Chalmers mfl. 

 • Ny teknik – behov av politiska och industriella satsningar 

  2018 initierade Vinnova och Teknikföretagen ett arbete med att ta fram en färdplan för svensk industri inom området uppkopplad industri och nya material. Projektet, som drivits i samarbete med RISE, syftar till att samla relevanta industriaktörer för att gemensamt arbeta fram en färdplan för svensk industri till grund för politiska prioriteringar, strategiarbete och policy.

  Jan-Eric Sundgren, ordförande styrgruppen Färdplan nya teknologier för industrin, ger oss en förhandstitt på färdplanen som kommer att presenteras under våren.

 • Prisutdelning företagstävlingen Smart industri 
  Fem företag har utsetts till finalister och har chansen att vinna pris: Mobilaris, Moelven Valåsen AB, Moving Floor AB, Stockholms Verkstadsaktiebolag samt Väderstad AB

18.00 Avslutning med mingel och buffé i bankettsalen

Företagstävlingen Smart industri instiftades 2016 av Siemens, Teknikföretagen och IVA för att uppmärksamma och belöna företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat. Syftet är att stimulera små och medelstora företags digitala transformation genom att lyfta fram goda exempel som kan visa vägen framåt.

IVAs Smart industri är en del av Smart industri – Sveriges nyindustrialiseringsstrategi där Tillväxtverket på regeringens uppdrag driver och finansierar ett antal program för att stärka småföretagens omställningsförmåga och bidra till industrins förnyelse.

Kontaktinformation

Monica Sannerblom
Projektkoordinator
Telefon 08-791 29 43

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.