Ständigt lärande, vems ansvar?

Utbildning är idag en färskvara. Men för den som jobbar är incitamenten svaga för att gå tillbaka till skolbänken. Välkommen till lunchmingel och debatt.

Lunchdebatt med IVAs Näringslivsråd och avdelning Företagande och ledarskap.

IVA Konferens, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Måndag den 19 november 2018 12:00 - 13:30

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Måste företagen själva ta över vidareutbildningen för att garantera den nödvändiga kompetensen? Eller är det högskolorna som ska vara drivande? Lyssna på exempel från dem som lyckats.

Hur ska företagen kunna hitta rätt kompetens – och finns den ens i Sverige? Hur påverkar digitaliseringen? Vad har skolan för roll? Hur samverkar högskolorna med näringslivet? Hur ser ”det livslånga lärandet” ut idag? Det är några frågor som kommer att tas upp.

Medverkande är ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson, Vattenfalls vd Magnus Hall, Linneuniversitetets rektor Peter Aronsson, AcadeMedias vd, Marcus Strömberg och IVAs vd Tuula Teeri som ger inspel från olika perspektiv. Mohammed Homman, vd Vironova inleder. Värdar är Eva Hamilton, ordförande IVAs Näringslivsråd och Marie Hafström, ordförande IVAs avdelning Företagande och ledarskap.

Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i IVAs Näringslivsråd.

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.