Studiebesök Textilhögskolan Borås

Omfattande teknisk utveckling har skett inom textilbranschen de senaste åren. Smarta textilier och hur textilier kan användas inom sjukvården blir därför huvudfokus under IVA Västs studiebesök på Textilhögskolan i Borås den 26 april.

Studiebesök med IVA Väst. Fotograf: Bengt Oberger 

Textilhögskolan, Skaraborgsvägen 3, Borås
Hitta hit
Onsdag den 26 april 2017 15:00 - 17:30

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Under IVA Västs studiebesök presenteras den senaste forskningen inom textilier och hur textilier används inom medicinsk teknik. Bland annat kommer Fernando Seoane Martinez, professor i medicinsk teknik, Lena Berglin, docent och Nils-Krister Persson, docent att hålla föredrag. En guidad rundvandring på Textilhögskolan och Textilmuseet kommer även att göras.

Innan studiebesöket bjuds det på fika.

{Facts box}

Buss: Avgår från Chalmersska Huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg, klockan 13.45 (åter i Göteborg cirka 18.30)

Det som utmärker Textilhögskolan från andra textila utbildningar är tillgången till en maskinpark utöver det vanliga samt specialanpassade laboratorier. Att Textilhögskolan brukar benämnas som en nationell textilhögskola beror framförallt på de arbeten som görs av högskolans studenter, lärare och forskare.

Den textila utbildningen i Borås har anor sedan 1866 då den Tekniska Väfskolan grundades. Textilinstitutet öppnade 1936 och överfördes till Högskolan i Borås 1982 som en egen institution. Textilhögskolan vid Högskolan i Borås har utvecklats till en, även i ett internationellt perspektiv, resursstark utbildningsinstitution inom det textila området. Högskolan har forskarutbildningsrättigheter inom textil och mode.

Textilhögskolan har genom sitt breda utbud av utbildningar kunnat bygga upp en unik kombination av olika kompetenser inom hela textilområdet, alltifrån hantverk och design till teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring. (Källa: Textilhögskolan)

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.