Utbildar vi hållbara ingenjörer?

Seminarium med IVA Nord och IVAs Studentråd

Vetenskapens hus, Storgatan 53, Luleå
Hitta hit

Tisdag den 4 december 2018 17:00 - 18:30

Seminarieplats 0 kr

IVA Studentråd tillsammans med IVA Nord bjuder in till seminarium på tema Den hållbara ingenjören. Vi välkomnar till ett samtal om ungas mentala hälsa med fokus på senare delen av studietiden och första tiden i arbetslivet.

Idag pratas det mycket om att stress, press och mental ohälsa ökar hos studenter och unga vuxna. På detta seminarium djupdyker vi i ämnet. Varför ökar mental ohälsa bland studenter och unga vuxna, vilka förebyggande åtgärder kan genomföras, och vems ansvar är genomförandet av dessa åtgärder? Vad kan företag och organisationer som anställer nyexaminerade studenter göra för att ta hand om nyexaminerade studenter på sitt första jobb, och vilket ansvar vilar på studenten själv? Detta är frågor vi vill diskutera tillsammans med er!

Som bollplank i diskussionen har vi en panel bestående av Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet, Evan Lindgren, avdelningschef vid institutionen för hälsovetenskap, Robert Larsson, enhetschef på ÅF Konsult samt Anneli Åhl, COO för Mobilaris Group.

16.30 serveras kaffe och lättare tilltugg för de som anmält sig via länken nedan.

Anmäl dig här

 

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.