INSTÄLLT: Vad innebär Northvolt och Volvo Cars gigafabrik för Västra Götalandsregionen?

Webbinariet är inställt. I februari kom beskedet att Volvo Cars och Northvolts gemensamma batterifabrik ska byggas i Torslanda i Göteborg, och stå klar 2025. Bygget inleds nästa år och förväntas skapa upp till 3 000 nya jobb. Hur kommer projektet påverka regionen, på kortare och längre sikt?

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan) 

iva.se/gigafabriken
Tisdag den 19 april 2022 16:00 - 17:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Inställt: Pga sjukdom är vi tvugna att ställa in dagens event. Vi meddelar ny tid inom kort. Hls IVA Väst & IVAs Studentråd.

Batterifabriken i Torslanda ska komplettera det planerade FoU-centret som de båda företagen tillkännagav i december, och bidra till att uppnå Volvo Cars målsättning att år 2030 bara sälja elbilar. Ett stort antal ingenjörer, projektledare, operatörer, tekniker och andra kompetenser kommer att behöva rekryteras. Men vilka andra möjligheter öppnar projektet för Västra Götalandsregionen?

Möt Erik Severinson strategichef på Volvo Cars, Henrik Björkman, vd för Northvolt - Volvo Cars R&D Center, och Henrik Einarsson, etableringschef från Business Region Göteborg i ett panelsamtal om elförsörjning, miljöpåverkan, kompetensförsörjning, konkurrensmöjligheter, och hur vägen till etableringen av den nya gigafabriken har sett ut hittills.

Samtalet sänds live från Volvo Cars, och modereras av Lovisa Berglund och Mette Barten från IVAs Studentråd.  

Följ livesändningen på den här sidan – du kommer också att ha möjlighet att ställa frågor. Anmäl dig för att få en påminnelse via e-post innan vi startar.

Välkommen!

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.