Vart är EU-samarbetet på väg?

EU mellan federalism och flexibel integration. Välkommen till ett seminarium arrangerat av IVAs avdelning IX Ekonomi.

Livesändningen av eventet visas här. (Bilden förvandlas till spelare när eventet börjar. Om inte kan du behöva ladda om sidan) 

IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm eller digitalt
Måndag den 19 september 2022 16:00 - 17:30

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

I Europaperspektiv 2022 – den 25:e årgången av årsboken – diskuterar ledande svenska ekonomiforskare och experter den centrala frågan i vilken riktning EU:s utveckling går. Denna jubileumsutgåva ställer den centrala frågan om de senaste årens utveckling tyder på att EU har tagit avgörande kliv mot ett federalt system, eller om det snarare rör sig om flexibel integration?

Under seminariet diskuterar författarna till fyra av bokens kapitel utvecklingen inom stabiliseringspolitik och skattepolitik samt den roll de ekonomiska klyftorna spelar, och de ändrade förutsättningar kriget i Ukraina innebär för EU-samarbetet. Allt med utgångspunkt i aktuell forskning. 

Medverkande:

Lars Oxelheim IFN, Christian Danielsson EU-kommissionens Representation i Sverige, Fredrik NG Andersson Lunds universitet, Krister Andersson Business Europe. Jesper Roine SITE och Malena Blitz Försvarshögskolan.

Varje deltagare får ett gratisexemplar av jubileumsårgången av Europaperspektiv 2022 - EU mellan federalism och flexibel integration.

Kontaktinformation

Hampus Lindh
Projektledare
Telefon 08-791 29 31

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.