Västsverige siktar mot stjärnorna

För första gången någonsin har en rymdsond, ESAs Rosetta, lagt sig i bana runt en komet – 67P/Churyumov-Gerasimenko. Sondens ”kometlandare”, Philae, skrev rymdhistoria, när den  tog mark på kometen i slutet av november 2014. IVA Väst välkomnar till studiebesök på RUAG Space AB som medverkat i utveckling och tillverkning av Rosettas styrdator och antenner.

Ett seminarium med IVA Väst.

RUAG Space AB, Solhusgatan 11, Göteborg. Från R40 tag avfart Delsjö-motet och följ skyltar till Kallebäck Teknikpark och RUAG Space
Hitta hit
Tisdag den 21 april 2015 17:00 - 19:30

Vid RUAG Space’ svenska huvudkontor i Göteborg finns specialistkompetens på feltoleranta datasystem för styrning och kontroll av satelliter och bärraketer. RUAGs produkter används i bärraketer, i satelliter för jordobservationer, inom meteorologi, navigation och telecom samt i vetenskapliga rymdfarkoster. Satsningen på rymdteknik ger oss därmed stor nytta i vardagen.

RUAG Space tillsammans med GKN Aerospace är initiativtagare till organisationen Rymd i Väst som arbetar med att lyfta fram Västsveriges unika position inom svensk rymdindustri. Nära samverkan med Chalmers och Onsala rymdobservatorium är väsentlig för företagets utveckling av världsledande produkter.

Mats Warstedt VD för RUAG Space är värd för besöket.

För mer information kontakta Svante Svensson, tel 070-649 57 00, e-post svante@qfood.se

Kontaktinformation

Marika Petersson
Ekonomiassistent
Telefon 08-791 29 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.