Vem äger informationen om mig och på vilka villkor?

Hur mycket kan jag bestämma om hur informationen om mig själv används på nätet? Hur påverkar systemdesign och lagstiftning mina möjligheter? Och vilken påverkan har teknik och säkerhetslösningar?

Seminarium med IVA Väst, RIFO (Sällskapet riksdagsledamöter och forskare) och IVAs projekt Digitalisering för ökad konkurrenskraft.

Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg
Hitta hit
Måndag den 21 oktober 2019 16:00 - 17:15

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

I IVAs projekt Digitalisering för ökad konkurrenskraft ställs frågan om relationen mellan lagstiftarnas ambitioner att reglera individdata på nätet och den snabba teknikutvecklingen. För trots långtgående ambitioner kan inte den europeiska dataskyddsförordningen GDPR garantera anonymitet. Forskare har visat att det går att identifiera data om personer, även om olika aktörer följt GDPR till punkt och pricka.

  • Vilka är möjligheterna att klara anonymitet och integritet på nätet i den allt snabbare tekniska utvecklingen? Vilka är de viktigaste tekniska förändringarna?
  • Vad kan och bör politiken göra?

Välkommen till ett seminarium om IT-säkerhet, integritet på nätet och teknisk  utveckling idag och imorgon.  

Medverkar gör Christian Berg, grundare av Safer Society, Siren Hofvander, säkerhetskonsult på Cybercom som också medverkat i IVAs projekt Digitalisering för ökad konkurrenskraft, Karl-Johan Holm, vd Icomera och Betty Malmberg (M), Rifos ordförande. Vid seminariet deltar också riksdagsledamöter från olika partier.

Seminariet leds av Linda Olsson, projektledare och Jan Westberg, kommunikationsansvarig, IVAs projekt Digitalisering för ökad tillväxt.

Kontaktinformation

Gustaf Wahlström
Projektkoordinator
Telefon 08-791 30 04

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.