Inställt: IVA-dag med Junior Academy

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16 Stockholm
Hitta hit
Lördag den 9 maj 2020 10:00 - 22:00

Detta arrangemang är tyvärr inställt pga corona. 

Varmt välkomna till en heldag med Junior Academy på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i Stockholm.

Vi samlas i IVAs lokaler på Grev Turegatan 16 i centrala Stockholm på morgonen den 9 maj. Klockan 10.00 drar vi igång vår högtidliga vetenskapssession. Ni får höra vad ungdomsengagemang betyder för oss på IVA och för the New York Academy of Sciences (NYAS). Ni får höra representanter från de svenska företagssponsorerna berätta varför era idéer är så viktiga för framtidens lösningar på globala utmaningar. Och ni får chansen att berätta om just ert projekt och er lösning. Förmiddagen avslutas med en gemensam lunch där ni får chansen att mingla runt och prata med varandra och med experter.

Efter lunch åker alla ungdomsdeltagare på studiebesök eller en utflykt. Målet med utflykten är hemligt, men vi kommer åka i grupp tillsammans med personal från IVA och NYAS.

Efter utflykten åker vi tillbaka till IVA där vi kan umgås, äta mat och prata igenom alla upplevelser. Kvällen avslutas med filmvisning i IVAs gyllene bankettsal.

Det är helt ok att delta i valda delar av programmet. Ni anmäler er genom att svara på några frågor här:

Anmälan

Vänligen svara så snart som möjligt på frågorna. Vi önskar svar senast 3 februari om du avser att komma. Svara gärna även om du inte vill eller kan komma, så att vi vet att du fått informationen.

Vi ser verkligen fram emot att träffas!

 

Program

Uppdateras med detaljer löpande

9.30 - Välkomna till IVAs bankettsal där vi bjuder på kaffe

10.00 Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien hälsar välkommen. The New York Academy of Sciences presenterar the Junior Academy och the Global STEM Alliance.

10.30 Utmaning 1: Space. Idéer hur människan kan överleva och leva på främmande planeter.

10.50 Utmaning 2: Intelligent Homes & Health. Idéer om digital preventiv hälsa, inbyggt i det intelligenta hemmet.

11.10 Utmaning 3: Annonseras senare

11.30 Utmaning 4: Annonseras senare

12.00 - 14.00 Mingellunch kring Junior Academy's lösningar i form av planscher.

14.00 - 18.00 Utflykt/studiebesök inklusive fika

18.00 - 22.00 Tillbaka på IVA för middag och filmvisning

Praktisk information

Ni som reser till Stockholm från andra delar av landet bokar er resa som det passar er bäst. För de som behöver det erbjuder IVA ersättning för resekostnader. Spara kvitton och kontakta oss. Vi ordnar boende för alla som behöver det, från fredag den 8 maj till söndag den 10 maj. Ni bor på ett hotell i utkanten av Stockholms innerstad ca 15 minuter från IVA. Ni som bor i Stockholms län (dvs inom SLs område) får sova hemma.

Alla deltagare i Junior Academy har rätt att ta med sig en medföljande vuxen. Den medföljande vuxna är varmt välkommen att delta på den vetenskapliga delen av programmet klockan 10-14, men under eftermiddagen och kvällen är det bara för ungdomsdeltagare. Av utrymmesskäl får bara en person per deltagare följa med.

Den vetenskapliga delen av programmet innehåller presentationer och en mingellunch. Ni får chansen att presentera era idéer, antingen som en presentation inför publik, eller i form av en plansch. Ni får hjälp av oss på IVA att skapa en plansch och vi trycker dem i storformat. Ni kan även välja att bara vara åskådare på presentationerna.

Efter lunch åker vi på utflykt och då får er medföljande vuxna inte längre följa med. Efter utflykten äter vi middag tillsammans på IVA och avslutar kvällen med en film. Alla ungdomar hämtas av en vuxen på IVA kl 22.00.

Hör gärna av er om ni har några frågor!

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.