Välkommen till IVAs kunskapsdag för lärare

Varmt välkommen till en kunskapsdag på IVA i Stockholm. Du kommer att få inspiration och kunskap inom områden som lärandets fysiologi, faktaresistens och hur fler från underrepresenterade grupper ska lockas att fortsätta till högre naturvetenskaplig och teknisk utbildning.

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Söndag den 17 november 2019 09:30 - 17:00

Boka event

Välj aktiviteter på nästa sida

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) vision är att Sverige ska stärka sin position som en ledande kunskapsnation med ett konkurrenskraftigt näringsliv som grund för vårt välstånd. Lärarna har en nyckelroll i arbetet. Därför är det med stor glädje vi bjuder in dig och andra lärare som nominerats till Lärargalan till ett kunskapsseminarium i Stockholm söndagen den 17 november.

Det blir tillfälle till mingel med kollegor och inspiration från bland andra Anna Danielsson, professor vid Uppsala universitet som forskar inom områdena genus-, makt- och identitetsperspektiv på naturvetenskapernas didaktik, Torkel Klingberg, läkare och professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet och Thomas Nygren, lektor i didaktik vid Uppsala universitet. Möt också Eva Lundgren projektledare för IVAs skolsatsning och Martin Wikström, chef för forsknings- och utbildningspolitik på IVA. Vi kommer också att presentera IVA-initiativen Junior Academy och Tekniksprånget.

IVA, som har glädjen att bjuda in dig, är en fristående akademi med uppgift att till nytta för samhället främja tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. 2019 fyller IVA 100 år. Året är också startpunkten för den satsning som ska bidra till att utbildningen från skola till högskola är i världsklass.

Kontaktinformation

Alicia Parvin
Projektkoordinator
Telefon 08-791 29 38

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.