R2B Sessions - Biobaserade våtstarka förpackningsmaterial

I R2B Sessions, som är exklusiva för anmälda deltagare från näringslivet, ger vi dig möjlighet att få en fördjupad presentation av ett utvalt forskningsprojekt från IVAs 100-lista 2020. Listan utgörs av aktuella forskningsprojekt på temat hållbarhet som representeras av forskare som söker kontakt med näringslivet och det omgivande samhället för samverkan kring fortsatt utveckling, tillämpning och nyttiggörande av sin forskning.

Digitalt via Teams - länk mailas till bekräftade deltagare
Tisdag den 17 november 2020 10:00 - 11:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Forskningsprojekt: Biobaserade våtstarka förpackningsmaterial

Fukt och vattentåligt förpackningsmaterial tillverkat av cellulosa som är nedbrytbart. I forskningen utvecklas ett biologiskt nedbrytbart förpackningsmaterial från en vedfiberbaserad högutbytesmassa (HYP). Materialet kännetecknas främst av en hög våtstyrka, vilket innebär att det kan ersätta plast i många produkter. Vid tillverkning av HYP är vedutbytet mycket högt (över 90%) i jämförelse med tillverkning av kemiska massor (vedutbyte 50%). En begränsad vedråvara kan därmed utnyttjas maximalt effektivt för tillverkning av våtstarka förpackningsmaterial.

Kategori: Smarta produkter och tjänster

Forskare: Sven Norgren, Mittuniversitetet

Moderator: Malin Mohr, projektledare Research2Business

Under mötet, som genomförs digitalt, presenterar forskaren sitt projekt och ger utrymme för diskussion och frågor. Mötesformen kräver ditt aktiva deltagande, och din anmälan är bindande. 

Här kan du läsa mer om forskningsprojektet

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.