R2B Summit 2019 - Where science and business create innovations

Träffa framtidens forskare inom digitalisering från Sveriges universitet och högskolor – en dag under samma tak! Ta del av 
den nya kunskapsfronten på R2B Summit då brännande heta ämnen kring digitalisering, konkurrenskraft och samverkan står på agendan.

PREMIÄREN AV R2B SUMMIT DEN 20 MARS 2019 - FULLBOKAT

IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Hitta hit
Onsdag den 20 mars 2019 12:00 - 21:00

Bokningen är stängd

Bokningen är stängd

Samverkan mellan forskare och näringsliv är en nyckel till att rusta Sverige inför de snabba teknikskiftena. Men hur hittar företagen rätt forskarkompetens? På mötesplatsen presenterar ett femtiotal forskare från svenska lärosäten forskning med affärspotential inom digitalisering på R2B Summit. Över trehundra forskningscase med potential för affärsutveckling är nominerade till IVAs 100-lista som lanseras i samband med hundraårsjubileumet 2019. 

Delta på R2B Summit och upptäck forskning med potential i världsklass så stärks både den egna affären och Sveriges konkurrenskraft!

Framstående entreprenörer, experter och forskare inom AI och framtida trender inom digitalisering inspirerar under dagen och kvällen bjuder på middagsmingel och nätverksaktiviteter med spännande möten och samtal. 

På R2B Summit träffar ni forskarna från IVAs 100-lista, representanter för innovationssystemen, styrgruppen för Research2Business och följande medverkande talare; 

Pavan Asalapuram, forskare från EMPE Diagnostics

Ibrahim Baylan, näringsminister.

Johan Christenson, partner, HealthCap

Mouna Esmaeilzadeh är läkare, hjärnforskare, entreprenör och framtidsspanare med stort engagemang att sprida intresse för vetenskap.

Fredrik Hörstedt är vicerektor för nyttiggörande vid Chalmers med ansvar för samverkan med näringsliv, forskningsinstitut, politik och myndigheter. Han är också ansvarig för Chalmers innovationsekosystem.

Darja Isaksson är generaldirektör på Vinnova, tidigare entreprenör och strategisk rådgivare i digitaliseringsfrågor.

Anders Johanson, CTO, Husqvarna

Christian Landgren, IT-strateg, Iteam

Amy Loutfi är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet och enhetschef för Tillämpade Autonoma Sensorsystem (AASS) vid Örebro universitet som forskar inom Autonoma system och Artificiell Intelligens.

Rafael Mosberger, Örebro universitet

Anita Schjøll Brede driver AI­-företaget IRIS.AI som är rankad som en av de tio mest innovativa AI-företagen i världen av FastCompany.

Pål Stenmark, professor, Stockholms och Lunds universitet

Susanna Popova är journalist på SVD.

Tuula Teeri är vd för IVA och Professor från VTT. Tidigare prorektor KTH och rektor vid Aalto-universitetet. 

Mona Wilcke, vd på SU Holding AB

Charlotta Wikström, Senior Partner, Stardust Consulting och författare av ”Vinnande mentorskap”

R2B Summit arrangeras av projektet Research2Business (R2B) som är en långsiktig satsning som Kungl. Ingenjörs­vetenskapsakademin (IVA) driver för att främja samverkan mellan forskare och näringslivet. Så stärker vi Sveriges konkurrenskraft i ett internationellt och hållbart perspektiv.  R2B drivs i samarbete med organisationer, företag, högskolor och universitet och deras innovationskontor. Vinnova finansierar projektet under de tre första åren.

Läs mer...

Kontaktinformation

Malin Mohr
Projektledare
Telefon 073 - 635 93 50

Så kan du påverka

Dela

Genom att dela detta seminarium i ditt nätverk hjälper du oss att lyfta dessa viktiga samhällsfrågor.

Delta

Genom att delta i seminariet ökar vi tillsammans vår kunskap i dessa viktiga samhällsfrågor.