Månadsbrev maj 2019

De senaste uppdateringarna kring IVAs fundraisingarbete från Katarina Mellström, Senior Director på IVA.
201901-iva-100ar-1200x675px-b.jpg

Hejsan,

Nu har inbjudningarna till CAETS seminariet ”Engineering a Better World – the Next 100 Years” gått ut. Jag hoppas få se fler av er där.

Den här månaden har fokus legat på att säkra den återstående finansieringen för IVAs långsiktiga teman – Kunskap & Entreprenörskap.  Totalt återstår ca 70 miljoner kronor som ska samlas in under resterande delen av året för att nå målet, 300 miljoner kronor, och ha en budget för de första tio åren. IVAs alla avdelningar har av avdelning VI, Företagande och Ledarskap, utmanat alla andra avdelningars ledamöter att bidra med 1000 kronor vardera. Avdelning I, Maskinteknik, blev den avdelning där flest ledamöter bidrog och totalt har IVAs ”crowd-funding” gett 189.399 sek.

Tekniksprånget har just stängt portalen för ansökan till höstens praktik. Vi slutade på 1 700 unika ansökningar så ni förstår att intresset bland ungdomarna är stort och att vi behöver många arbetsgivare som vill ta hand om dom. Hör av er om ni inte redan är engagerade i detta!

Almedalsveckan kommer närmare. Du hittar IVA på Hästgatan 12 den 1 juli och den 2 juli finns vi på Teaterskeppet. Inom temat Kunskap håller vi ett seminarium om framtidens utbildning och skola och att Sverige behöver fler talanger. Vi talar om vikten av praktik som ett medel att få fler tjejer att välja teknisk utbildning och vi belyser styrningen av forskning och utbildning och den utredning som nyss presenterats (STRUT). Kunskapsblocket avslutas med att prata om skolsegregationen som ett hot mot svensk konkurrenskraft. Varmt välkomna om ni är i Almedalen och har vägarna förbi.

Junior Academy har just nu fått in 130 ansökningar från ungdomar mellan 13-18 år som vill lösa världens utmaningar. Vi siktar på att få 200 sökanden och just nu för vi diskussioner med företag om att delta som experter och mentorer för att stötta ungdomarna i problemlösningen. Det är väldigt kul att se att ansökningarna kommer från hela vårt avlånga land även om flest av de sökande finns i de stora städerna. 

Vera eventen kommer igång igen efter sommaren. Det är 9 lärosäten kvar och vi börjar med KTH den 12 september och avslutar med Mälardalens Högskola den 20 november.

Planeringen av IVAs Entreprenörskapsakademi är i full gång. Den 22 oktober blir det seminarium och stort lanseringsevent på IVA. Mer information kommer men gör gärna en notering i kalendern detta datum. Ett annat viktigt datum är IVAs Högtidssammankomst som i år blir något alldeles extra med anledning av vårt 100 årsjubileum. 25 oktober är datumet att lägga på minnet.

 Slutligen vill jag önska er ett fint slut på maj och så hälsar vi juni, första sommarmånaden, välkommen!

Som vanligt, har ni frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er!

Katarina

Läs mer om IVAs fundraising.

Kontaktinformation

Katarina Mellström
Verksamhetsansvarig
Telefon 070-309 22 50