Månadsbrev november

Hejsan,

IVAs Högtidssammankomst gick av stapeln den 29 oktober 2021. Det var sista gången vi hade möjlighet att från scenen tacka de sista som får ta emot IVAs tack för generösa bidrag till IVAs Jubileumsfond.
Ni som inte har haft möjlighet att få bli uppmärksammade så här har jag varit i kontakt med individuellt för att överenskomma hur ni bäst blir tackade. Ni ser en fin bild från tack-ceremonin bifogad detta mail.

Tekniksprånget

Rekryteringen inför Tekniksprångets praktikperiod under vårterminen 2022 är i full gång och flera arbetsgivare har redan hittat sina kandidater. Två företag som föregår med gott exempel och varit snabba med rekryteringen är Mycronic och Ericsson.  

Extra glada blir vi också av alla de tidigare tekniksprångare som haft en positiv upplevelse av praktiken och som nu blivit en slags ambassadörer för oss. Två exempel är Johanna Sjölund, som efter praktik på SCA nu doktorerar vid KTH (https://youtu.be/BDkwaXmCaVM) och nu senast Theresia som skriver så här på sociala medier: ”Idag presenterade jag mitt exjobb och är därmed färdig civilingenjör. Ingenjör var inte en självklarhet för mig från början men Tekniksprånget fick mig att inse att det var det jag skulle bli! Så jag måste rikta ett gigantiskt tack till er för att ni fick mig att ta det där lite läskiga steget ut i teknikbranschen på ett fantastiskt sätt.”

Junior Academy
Junior Academy medverkade under en slot den 24 nov på Internetstiftelsens Internetdagarna, under temaspåret Lustfyllt lärande i en fygital värld, vilket i sin tur arrangerades av Tekniska museet. Helena Mehra från IVA och Rasmus Häggkvist, alumn från Junior Academy gav exempel från Junior Academy på hur lustfyllt lärande kan se ut när unga själva deltar.

IVAs bidrag om utmaningen att stoppa övergödning, engagerar just nu över 100 internationella lag. Bland annat arbetar svenska Jiang i ett lag under det spännande namnet No-Trophicators! Vinnarlaget presenteras i februari.

Det blev ett lite kortare månadsbrev den här gången som omväxling. Som vanligt, vill ni ha mer detaljinformation är ni välkomna att kontakta mig.  Jag önskar en fin början på december.

Mvh, Katarina

Kontaktinformation

Katarina Mellström
Verksamhetsansvarig
Telefon 070-309 22 50