Kunskapsresa till Ludvika 27-28 april

Ludvika är världscentrum för transmission och kraftöverföring som bidrar till en hållbar värld trots ett ökat elberoende. För att behålla sin världsledande position måste Ludvika attrahera och behålla världens spetskompetenser. Samarkand2015, Utvecklingsbolaget för Ludvika och Smedjebacken, har glädjen att arrangera nedanstående program inom ramen för IVAs Näringslivsråd i april 2022.
krafttanken.jpg

Program 

27 april

16.30 Incheckning på hotellet (Efter egen transport till Ludvika) 

17:15 Promenad till Krafttanken där Ludvikas unika ödrift presenteras. Krafttanken är världens största transformatorlåda, vilken inrymmer ett batterilager som kan förse Ludvikas samhällsviktiga funktioner med el samt starta upp det närliggande vattenkraftverket. I händelse av långvarigt elavbrott kan Ludvika därmed försättas i ödrift med lokal elproduktion.  

18.00 Hitachy Energys Herrgård. Diskussion om framtida energibehov samt film i Hitachi Energys biograf på herrgården.

19.00 Middag på Ludvika Herrgård

21.15 Buss till hotellet, eller promenad för den som vill.

28 april

08.30 Presentation Hitachi Energys infocenter. Sofia Lindblom informerar om rekrytering av kompetenser.

10.00 Verkstadsvisning Transformers 

11:30 Samling hos Samarkand2015 där vd Lars Lindblom berättar om det lokala arbetet inom kompetensförsörjning, medflyttarservice och övriga satsningar för ett attraktivt Västerbergslagen.

12.30 Lunch och avslutning (Egen transport hem.)

Välkommen att anmäla ditt intresse för att delta till Katarina Mellström, se kontaktuppgifter nedan. 

(Deltagande i kunskapsresan erbjuds till medlemmar i IVAs Näringslivsråd. Transport och logi bekostas av deltagarna själva.)

Näringslivsrådets kunskapsresor belyser näringslivets utmaningar och möjligheter ur ett regionalt och lokalt perspektiv. Kunskapsresorna anordnas i samarbete med Näringslivsrådets noder i Ludvika, Småland, Skåne, Luleå och Östergötland och sträcker sig över två dagar.

Kontaktinformation

Katarina Mellström
Verksamhetsansvarig
Telefon 070-309 22 50