Så hanterar vi coronakrisen på IVA

Genom att minska våra fysiska sociala kontakter, så bidrar vi till att minska risken för smittspridning i samhället. Uppdaterat 30 april 2021.
corona_3_webb.jpg

Våra gemensamma riktlinjer bidrar också till att värna hälsan för både medarbetare och personer i IVAs nätverk. Vår analys bygger på bästa tillgängliga fakta och myndigheternas rekommendationer. Våra riktlinjer är uppdaterade med hänsyn till de nya föreskrifter som Folkhälsomyndigheten upprättat för perioden 2020-12-14 - 2020-06-30.

1. Vi avråder från resande (såväl inrikes som utrikes) inom ramen för IVAs verksamhet. 

2. Möten, till exempel projekt- och akademimöten, genomförs på distans. Vänd er till mötesansvarig, avdelningssekreterare eller projektledare för mer information.

3. Seminarier genomförs på distans/streaming.

4. Vi instruerar IVAs personal att arbeta hemifrån i den mån det är möjligt. Detta för att minimera smittspridning i samhället.

5. Personer som har minsta sjukdomssymptom (såsom feber, hosta, snuva, ont i halsen) ska medverka i IVAs verksamhet på distans tills symptomen är helt borta och efterföljande två dagar. Följ myndigheternas råd.

6. Personal som har haft kontakt med person som är smittad med virus ska medverka i IVAs verksamhet på distans i 14 dagar. Det gäller även IVAs nätverk och besökare i IVAs lokaler.

7. I övrigt fortlöper arbetet som vanligt.

8. IVAs Konferenscenter erbjuder goda möjligheter att genomföra möten och event på distans. Läs mer om tekniken här 

För aktuell information, följ: Folkhälsomyndigheten 

Kontaktinformation

Anna Lindberg
Projektledare
Telefon 08-791 29 91