E-kampen

I utbildningskonceptet e-kampen får högstadieelever pröva på att starta och driva företag. Syftet är att eleverna ska lära sig om sig själva, sin egen kreativitet samt om företagande och entreprenörskap genom att gå från idé till praktisk handling. Det handlar om att lära entreprenörskap genom att göra entreprenörskap. För de som vill finns även möjlighet att tävla om prispengar till en klassresa.
webbformat Test ekamp2_1.jpg

Entreprenör för en dag är ett koncept för åk 7-9 som är enkelt för lärare att använda och som ger inspiration till både till elever och lärare. Elever får möjlighet att testa idéer i verkligenheten med hjälp av digitala verktyg och pedagogers handledning.

Konceptet går ut på att deltagarna (elever och lärare) under två dagar ska starta och driva ett företag. En övning där elever tillsammans driver ett företag med syfte att lära sig mer om sig själv, stärka klassgemenskapen, utveckla sitt driv och sin självinsikt samt få erfarenhet av entreprenörskap. Med stöd från digital support leder läraren övningen med tydligt fokus på entreprenöriellt lärande. Övningen fungerar ämnesövergripande och kan antingen involvera en hel årskurs eller enstaka klasser.

I övningen ingår ett tävlingsmoment där man tävlar mot andra elever/skolklasser i Sverige.

Läs mer om e-kampen.