För skolor

Har du elever på din skola som behöver en extra utmaning - eller som bara älskar forskning, klurigheter och problemlösning? Junior Academy är ett internationellt nätverk och en vetenskapstävling för unga som vill lösa världens tuffaste utmaningar, på riktigt.
202004-IVA-JuniorAcademy-Citat-1200px.jpg

Junior Academy är helt kostnadsfritt och kan fungera som komplement till ordinarie undervisning för elever som behöver en extra utmaning.

Vi har utformat förslag för att arbeta med Junior Acadmys utmaningar i skolan. Antingen i helklass eller som extra undervisning för de omättliga eleverna. Ladda ner vår lärarvägledning för att ta reda på mer om hur du kan jobba med Junior Academy med dina elever. Ladda ner som pdf

Att delta i Junior Academy innebär att eleverna skapar och utför ett forsknings- och innovationsprojekt. De ska inom Junior Academy:

  • Formulera sin idé utifrån en bred utmaning,
  • Samla information,
  • Utveckla en lösning på problemet
  • Presentera sin lösning på ett tilltalande och pedagogiskt sätt.

Arbetet, som genomförs med stöd av kompetenta mentorer, är utmärkt som bas för att skriva sitt gymnasiearbete. Om en elev ansöker till Junior Academy i början av sin gymnasietid, får denne goda erfarenheter och underlag till ett riktigt intressant gymnasiearbete.

I första hand bör ungdomar delta i Junior Academy för att de tycker att det är roligt och givande att få hänge sig åt sina intressen. Men det finns definitivt fördelar inför sin egen framtid, med att delta:

  • Arbetssättet i Junior Academy förbereder ungdomarna för högre utbildning samt för ett komplext arbetsliv med arbete i projektform och kollegor på distans från hela världen.
  • Ungdomarna ingår i ett nätverk med kontakter över hela världen.
  • Deltagande i Junior Academy är en formell merit för många välrennomerade college och universitet i USA.
  • Erfarenheten av Junior Academy är en värdefull merit för alla typer av sommarjobb och andra anställningar.

Nedan finns planscher att sätta upp på er skola. De är nedladdningsbara och kan skrivas ut i A4-format. 

Plansch 1   Plansch 2   Plansch 3


För frågor eller om du vill att vi skickar planscher till din skola, kontakta: