Frågor & Svar Ungdom

Vem är du som söker till Junior Academy?

Du är en driven och engagerad problemlösare med passion för naturvetenskap, teknik och matematik (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics). Du har en önskan om att lära dig mer i samarbete med ungdomar från hela världen genom att ta itu med några av världens mest angelägna utmaningar.

Du har med fördel ett stort samhällsintresse och brinner för att vara med och påverka världen till en positiv riktning och grön omställning.

Du kan och vågar uttrycka dig på engelska i tal och skrift, eftersom det är det språk som används genomgående.

Du är 13 till 17 år (från den dagen du fyller 18 utgår medlemsskapet)

Hur mycket tid behövs för att medverka?

När du väl är antagen till junior Academy, är det du själv som anmäler ditt intresse, samt bildar lag, för att delta i de olika utmaningarna som vi tipsar om. Räkna med tre till fyra timmar per vecka för att det ska kännas värdefullt. 

Hur deltar jag? 

Du deltar digitalt via en egen dator. Medlemmarna arbetar tillsammans på Launchpad, akademins unika onlineplattform. Launchpad gör det möjligt för eleverna och STEM-proffs att samarbeta virtuellt när de tävlar i projektbaserade utmaningar.

Kostar det?

Nej, det kostar inget att delta. Programmet är helt gratis. Men du behöver ha tillgång till en uppkopplad dator. När du är antagen är du medlem utan kostnad fram tills den dagen du fyller 18 år, och kan när som helst välja att avsluta ditt medlemskap.

Hur söker jag?  

Junior Academy tar emot ansökningar under våren mellan mars och juli. Du söker härifrån och leds vidare till Junior Academys internationella portal, som hanteras av the New York Academy of Sciences (NYAS). 

Svara på alla frågor så noga som möjligt och förklara varför just du är intresserad av att delta. Det gör du också genom att berätta om dina fritidsintressen som troligen stämmer väl överens med programmets inriktning!

Eftersom ansökan sker enbart på engelska, be att någon i din närhet tar en titt på ansökan innan du skickar in den. 

Ansökan till Junior Academy är utformad efter amerikanska mått. Tveka inte att höra av dig till oss (se nedan) om du har frågor eller funderingar. Vi hjälper dig i processen!

Kom ihåg att ju mer utförligt du fyller i din ansökan, desto större chans har du att bli antagen!

Förbered dig gärna, genom att ladda ned frågorna från ansökan redan här (kommer upp snart).

När du registrerat din ansökan, får du ett antagningsbesked i september via den mailadress du anger när du registrerar dig.

Vem blir antagen till Junior Academy?

Vi önskar att alla som söker blir antagna! Men tyvärr blir inte alla antagna och urvalet sker utifrån krav på intresse, motivation, förmågan att uttrycka sig på engelska samt en vilja till att påverka och vara med och förändra framtiden till en positiv riktning.

Viktiga datum

  • Maj: Ansökningsportalen öppnar 29 april 2022.
  • Juni: Ansökningsportalen stänger 30 juni 2022.
  • September: Besked om antagning (inklusive medlemskap fram till 18 år).
  • Oktober: Höstens utmaningar släpps. Välj och skapa/hitta ditt lag. Ni har ca 60 dagar på er att formulera er idé och beskriva den. Tillgång till mentor och ämnesexperter.
  • Februari: Vårens utmaningar släpps.

Vinnarlagen presenteras löpande. Innan pandemin erbjöds vinnarlagen en resa till The New York Academy of Sciences i New York, resorna för vinnarlagen har varit inställda på grund av pandemin. 

Onboarding till Junior Academy

Har du blivit antagen till Junior Academy? Stort grattis!

Du har nu möjlighet att göra två utmaningar tillsammans med internationella lag per år. Först erbjuds du en introduktion, en så kallad ”bootcamp” inför din valda utmaning. Under Bootcamp får du kontakt med andra medlemmar, mentorer och experter. Du får lära dig att designa och utveckla innovativa lösningar. Det mesta av aktiviteterna sker under flikarna "Diskussioner" och "Resurser" på Launchpad. Det här är ett mycket bra sätt att börja utforska projektmöjligheter, formulera idéer och hitta potentiella teammedlemmar!

Under "Resurser" på Launchpad hittar du läromedel, inklusive lektioner om forskningsmetoder, information om designtänkande, artiklar och videor relaterade till utmaningsämnena. Här läggs schema ut med expertsamtal som hålls av forskare och STEM-proffs, vilka arbetar inom området.

När du väl har antagits till Junior Academy blir du automatiskt också medlem av New York Academy of Sciences (NYAS). Som medlem har du rätt till ett digitalt medlemsmärke, fri tillgång till valt akademiinnehåll och ett års kostnadsfritt medlemsskap tills den dagen du fyller 18.


SÖK HÄR

Varmt välkommen att kontakta oss för frågor och funderingar!

Kontaktinformation

Karin Norell Bergendahl
Projektledare
Telefon 076-884 25 58