Tips & råd för forskare

Nedan finner du som forskare information du kan behöva vid ansökan till IVAs 100-lista, deltagande vid R2B Summit eller om du bara är intresserad av hur din forskning kan komma till nytta i samverkan med näringsliv och samhälle.

Allmän information om IVAs 100-lista samt frågor och svar om ansökningsprocessen och urval finns i vår Q&A här. Du hittar även en ansökningsguide med en överblick av alla steg som ingår i ansökan här.

 

Ta reda på hur redo din forskning är för att skapa faktisk nytta

Är du redo för att skapa faktisk nytta av din forskning? Lär dig mer om din forskning och hur långt du kommit på vägen mot faktisk nytta med hjälp av vårt självskattningsverktyg här.

Mer information om innovationsstödjande verksamheter

Vill du affärsutveckla forskningsresultat? Innovationsstödjande verksamheter som innovationskontor och holdingbolag runtom i landet kan hjälpa dig med att ta de första stegen från forskning till affär. Hitta information om innovationskontoren här.

Pitcha som ett pro

Behöver du tips och råd för hur man bäst kan presentera sin forskning på kort tid? Anders Sahlman, forskningskommunikatör och presentationscoach, delar med sig av några av värdefulla tips till dig som ska pitcha din forskning. Du hittar filmen här.

Stöd i frågan om immaterialrättigheter

Här ger PRV en lättillgänglig introduktion till immaterialrättigheter och hantering av immateriella tillgångar. Vad menas med begreppen, och varför är de viktiga vid forskningssamverkan?

Kontaktinformation

Malin Mohr
Projektledare
Telefon 073 - 635 93 50